Tradiční kokosové řezy s meruňkovým džemem

Recept Tradiční kokosové řezy s meruňkovým džemem

Přidal: , 23.10.2015

Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Tradiční kokosové řezy s meruňkovým džemem. Tradiční recept našich babiček. Autor: Gaštanka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 23.10.2015

Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví

SUROVINY

Těsto:

3 ksžloutky
100 gkr. cukr
1 bal.vanilkový cukr
125 gmáslo
250 ghladká mouka
1/2 bal.prášek do pečiva

Krém:

3 ksbílky
120 gkr. cukr
120 gkokos
meruňkový džem

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Máslo utřeme mixérem do pěny, přidáme žloutky, kr. cukr, vanilkový cukr (můžete přidat i citronovou kůru, dodá svěží chuť).
  2. Mouku prosejeme přes síto spolu s práškem do pečiva a přidáme tuto sypkou směs do máslové hmoty. Vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na pomoučené pracovní desce do velikosti plechu (20x30 cm).
  3. Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, přeložíme těsto a propícháme ho vidličkou. Upečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů po dobu 20 minut.
  4. Bílky vyšleháme do tuhé pěny, postupně přidáme cukr a kokos. Na upečený plát těsta natřeme marmeládu a navrstvíme kokosovou hmotu. Vložíme zpět do trouby a krátce necháme péct (cca 10 minut).
  5. Upečený koláč vyjmeme a necháme vychladnout.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit