NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Tradiční kokosový chlupatý řez
Tradiční kokosový chlupatý řez
Recept Tradiční kokosový chlupatý řez
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   23.10.2015

Tradiční kokosový chlupatý řez

Tradiční a hlavně na přípravu jednoduchý.

20 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

200 g
moučkový cukr
1 ks
vejce
2 lžíce
medu
1 lžíce
oleje
2 dcl
mléka
300 g
hladké mouky
1 bal.
prášek do pečiva

Na obalení:

250 g
moučkový cukr
50 g
kakao
5-6 lžic
mléka
250 g
másla
250 g
kokos
rum podle chuti
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vejce utřeme s cukrem a za stálého míchání přidáváme po kapkách olej a med. Pak vmícháme střídavě mouku, do které jsme přidali prášek do pečiva s mlékem a vše dobře vymícháme. Směs vylijeme na vymazaný a pomoučený plech. 
  2. Upečeme při teplotě 180 stupňů do zlata, asi 30 min.
  3. Poleva:
    Cukr, kakao a mléko provaříme a ještě do teplého vmícháme máslo a rum.
  4. Těsto nakrájíme na malé kostky, které namáčíme do teplé polevy a obalujeme ve strouhaném kokosu. Necháme dobře ztuhnout.

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

Komentáře k receptu
Fikina    ·   13.12.2019   ·   Odpovědět   ·  

Prosím na jak velký plech? Děkuji za odpověď.

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář