Tradiční kokosový chlupatý řez

Přidal: NejLucka, 23.10.2015
Kategorie: Sváteční pečení, Dezerty, Vánoční cukroví, Vánoce, Koláče, cukroví
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Tradiční a hlavně na přípravu jednoduchý.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 23.10.2015
Kategorie: Sváteční pečení, Dezerty, Vánoční cukroví, Vánoce, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
Těsto:
200 gmoučkový cukr
1 ksvejce
2 lžícemedu
1 lžíceoleje
2 dclmléka
300 ghladké mouky
1 bal.prášek do pečiva
Na obalení:
250 gmoučkový cukr
50 gkakao
5-6 lžicmléka
250 gmásla
250 gkokos
rum podle chuti
- Vejce utřeme s cukrem a za stálého míchání přidáváme po kapkách olej a med. Pak vmícháme střídavě mouku, do které jsme přidali prášek do pečiva s mlékem a vše dobře vymícháme. Směs vylijeme na vymazaný a pomoučený plech.
- Upečeme při teplotě 180 stupňů do zlata, asi 30 min.
- Poleva:
Cukr, kakao a mléko provaříme a ještě do teplého vmícháme máslo a rum. - Těsto nakrájíme na malé kostky, které namáčíme do teplé polevy a obalujeme ve strouhaném kokosu. Necháme dobře ztuhnout.
Zdroj: Pečené, varené s Ivou
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Tradičné kokosové ježe.
Prosím na jak velký plech? Děkuji za odpověď.