Tradiční kokosový chlupatý řez

Tradiční a hlavně na přípravu jednoduchý.

Přidal:, 23.10.2015
Kategorie: Sváteční pečení, Dezerty, Vánoční cukroví, Vánoce, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Tradiční kokosový chlupatý řez

Suroviny

Těsto:
200 gmoučkový cukr
1 ksvejce
2 lžícemedu
1 lžíceoleje
2 dclmléka
300 ghladké mouky
1 bal.prášek do pečiva
Na obalení:
250 gmoučkový cukr
50 gkakao
5-6 lžicmléka
250 gmásla
250 gkokos
rum podle chuti

Postup přípravy

  1. Vejce utřeme s cukrem a za stálého míchání přidáváme po kapkách olej a med. Pak vmícháme střídavě mouku, do které jsme přidali prášek do pečiva s mlékem a vše dobře vymícháme. Směs vylijeme na vymazaný a pomoučený plech. Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Upečeme při teplotě 180 stupňů do zlata, asi 30 min.
  3. Poleva:
    Cukr, kakao a mléko provaříme a ještě do teplého vmícháme máslo a rum.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Těsto nakrájíme na malé kostky, které namáčíme do teplé polevy a obalujeme ve strouhaném kokosu. Necháme dobře ztuhnout.

Zdroj: Pečené, varené s Ivou