NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Linecké cukroví Tradiční linecké cukroví v růžovém provedení – malinová poleva mu dodá svěžest i šmrnc.
Tradiční linecké cukroví v růžovém provedení – malinová poleva mu dodá svěžest i šmrnc.
Recept Tradiční linecké cukroví v růžovém provedení – malinová poleva mu dodá svěžest i šmrnc.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Mária Palečková

Malinové linecké patří mezi ty dobroty, které dokážou rozzářit každý sváteční stůl i obyčejné odpoledne u kávy. Jemné, máslové a s výraznou malinovou chutí, která jim dodává lehkost a svěží nádech. Připravíte je bez složitých postupů a odměnou vám bude cukroví, které se doslova rozplývá na jazyku. Autor: Mária Palečková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   31.10.2025

Tradiční linecké cukroví v růžovém provedení – malinová poleva mu dodá svěžest i šmrnc.

Malinové linecké patří mezi ty dobroty, které dokážou rozzářit každý sváteční stůl i obyčejné odpoledne u kávy. Jemné, máslové a s výraznou malinovou chutí, která jim dodává lehkost a svěží nádech. Připravíte je bez složitých postupů a odměnou vám bude cukroví, které se doslova rozplývá na jazyku. Autor: Mária Palečková

30 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

300 g
hladká mouka
3 bal.
malinový pudink (prášek)
100 g
moučkový cukr
250 g
máslo
1 ks
žloutek

Poleva:

50 ml
malinový sirup
5 lžic
jemný moučkový cukr
1 lžička
citronová šťáva
1 lžička
pomerančová šťáva
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření

Malinové linecké jsou symbolem pohody, trpělivosti a radostných chvil strávených v kuchyni. Každý plech přinese příjemnou atmosféru domova, když se z trouby line vůně pečení a vy se těšíte na první kousek.

  1. Z uvedených ingrediencí vypracujeme pevné těsto, které dáme do lednice na několik hodin – ideálně přes noc.
  2. Odleželé těsto vyválíme a vykrojíme z něj srdíčka, která rozložíme na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Srdíčka pečeme při teplotě 180 °C přibližně 10 minut. Po vychladnutí je slepujeme malinovým džemem.
  4. Poleva: Malinový sirup smícháme s moučkovým cukrem, citronovou a pomerančovou šťávou a touto směsí potíráme cukroví. Nakonec je můžeme posypat vánočním sypáním.

Toto linecké cukroví je krásným spojením tradice a nápadité novosti. Pokud si ale chcete připravit klasickou verzi, vsaďte na tento recept.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář