Tradiční nakládané okurky

Každoroční zavařování okurek. Vynikající, křupavé a u nás doma velmi oblíbené. Autor: cenculik7

Přidal:, 4.8.2015
Kategorie: Okurky, Zavařeniny
Recept Tradiční nakládané okurky

Suroviny

Budeme potřebovat:
okurky
mrkev
cibule
kopr
Nálev:
1 bal.deko
1,75 lvoda
0,5 locet
1,5 pohárukr. cukr

Postup přípravy

  1. Deko, vodu, ocet a cukr povaříme na mírném ohni cca 5 minut, dokud se cukr nerozpustí.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Okurky naskládáme do sklenic spolu s nakrájenou mrkví, cibulí a pár větvičkami kopru. Zalijeme horkým nálevem a sklenice důkladně uzavřeme.
  3. Do velkého hrnce nalijeme trochu vody, poklademe poháry a zakryjeme poklicí. Jakmile voda začne vřít, vypneme, sklenice vyjmeme a necháme na pracovní desce vychladnout.Tip: Jahodový džem bez chemie