NejRecept.cz Maso Vepřové maso Tradiční novohradský vepřový plátek s rýží. Pamatujete si na tuto klasiku z jídelen?
Tradiční novohradský vepřový plátek s rýží. Pamatujete si na tuto klasiku z jídelen?
Recept Tradiční novohradský vepřový plátek s rýží. Pamatujete si na tuto klasiku z jídelen?
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jaroslava Fišarová

Nevíte, co si uvařit k obědu nebo večeři? Vyzkoušejte novohradský vepřový plátek, který patří mezi tradiční slovenské pokrmy. Připravit se dá na několik způsobů. My pro vás máme recept se žampiony a lečem. Autor: Jaroslava Fišarová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   15.8.2024

Tradiční novohradský vepřový plátek s rýží. Pamatujete si na tuto klasiku z jídelen?

Nevíte, co si uvařit k obědu nebo večeři? Vyzkoušejte novohradský vepřový plátek, který patří mezi tradiční slovenské pokrmy. Připravit se dá na několik způsobů. My pro vás máme recept se žampiony a lečem. Autor: Jaroslava Fišarová

20 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Suroviny
4 plátky
vepřová kýta
1 ks
cibule
3 ks
žampiony
200 ml
lečo
1 a 1/5 lžíce
hladká mouka
50 ml
sladká smetana
1 lžička
mletá paprika
podle chuti
sůl
podle chuti
olej
podle chuti
mletý pepř
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření

K novohradskému vepřovému plátku můžete podávat různé přílohy včetně rýže, brambor či bramborové kaše. Kromě toho nezapomínejte ani na zeleninový salát nebo čerstvou zeleninu, která perfektně doplní výraznou chuť masa.

  1. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a prudce opečeme.
  2. Na výpeku, který nám zůstal z masa, osmažíme na plátky nakrájenou cibuli. Přidáme mouku a začneme dělat jíšku. Přitom dáváme pozor, aby cibule nezhnědla. Jíšku poprášíme paprikou, necháme zpěnit a zalijeme vodou nebo vývarem.
  3. Jíšku chvíli povaříme, přidáme do ní maso, lečo a žampiony.
  4. Vše společně vaříme, dokud maso nezměkne. Nakonec přidáme smetanu, povaříme a odstavíme. Hotové maso podáváme s rýží, bramborami nebo jinou přílohou dle chuti.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář