Tradiční obrácený jablkový koláč s krémem

Recept Tradiční obrácený jablkový koláč s krémem

Přidal: , 5.4.2018

Kategorie: Koláče, Zákusky, Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Jablka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

U nás doma velmi oblíbený jablečný zákusek. Dělávám i tradiční, kde se těsto válí na pracovní desce, naplní se jablíčky a peče se spolu. Pro nás doma je dost suchý, i když tam dám velké množství jablek. Zvyknu raději připravovat jablkové koláče s krémem. Jsou fantastické jako tento. Dělávám ho snad už 20 let avšak pouze s jednou malou úpravou. Do krému jsem začala přidávat dřeň z vanilkového lusku. Mňamka. Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 5.4.2018

Kategorie: Koláče, Zákusky, Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Jablka

SUROVINY

Na těsto:

4 ksvejce
200 ghladké mouky
1 bal.kypřicí prášek do pečiva
200 gmoučkového cukru
100 mlvody
100 mloleje
2 lžícekakaa
1 bal.vanilkový cukr
lžícerumu
špetkasoli do bílkového sněhu

Na jablečnou vrstvu:

1000 gjablek
100 gkrupicového cukru
2 lžícemleté skořice

Na krém:

1,5 sáčkuvanilkového pudinku (Zlatého klasu)
400 mlvody
100 gkrupicového cukru
1 ksdřeň z vanilkového lusku
250 gmásla
čokoládovou polevu

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Připravíme si plech, který vyložíme pečícím papírem.
  2. Jablka nakrájíme na plátky, poklademe je hustě k sobě na pečící papír. Posypeme skořicí a cukrem. Cukrem nešetříme, ale záleží také na tom, jak sladká jsou jablka.
  3. Na naskládaná jablka navrstvíme těsto. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vodu a olej a ještě šleháme. Potom přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, krátce šleháme a na závěr přidáme ušlehaný sníh z bílků /během šlehání nezapomeňte přidat i špetku soli, bílky se vyšlehají lépe/.
  4. Těsto navrstvíme na jablka. Ale pouze polovinu. Do druhé poloviny přidáme kakao a rum. Promícháme a navrstvíme na světlé těsto.
  5. Dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 stupňů cca 20 minut. Necháme vychladnout na mřížce. Zatímco chladně připravíme krém.
  6. Ve vodě uvaříme pudink, který necháme mírně vychladnout. Do mírně vychladlého pudinku přidáme cukr a mícháním ho rozpustíme. Máslo v druhé misce vyšleháme do pěny, přidáme dřeň z vanilkového lusku, po malých částech přidáme vychladlý pudink a šleháme hladký krém.
  7. Koláč z plechu překlopíme, necháme úplně vychladnout (pokud jsou ještě jablka teplá) a navrstvíme krém. Ozdobíme podle vlastní fantazie a podáváme.

Můj blog: Vaření s Tomem

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit