NejRecept.cz Koláče, cukroví Tradiční ořechový řez s lístovým těstem
Tradiční ořechový řez s lístovým těstem
Recept Tradiční ořechový řez s lístovým těstem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   20.9.2015

Tradiční ořechový řez s lístovým těstem

Oblíbený koláč z listového těsta, ořechového cesta a mléčného krému.

Suroviny

Budeme potřebovat:

2 bal.
listové těsto

Ořechové těsto:

6 ks
vejce
250 g
kr. cukr
6 lžic
polohrubá mouka
1 bal.
vanilkový cukr
100 g
mleté vlašské ořechy
1 bal.
prášek do pečiva
1 lžíce
olej

Krém:

1 l
mléko
6 lžic
kukuřičný škrob
2 bal.
vanilkový cukr
100 g
kr. cukr
100 g
moučkový cukr
250 g
máslo
Postup receptu
Vytisknout
  1. Listové těsta rozválíme na tenký plát a uložíme je na opačnou stranu dvou stejných plechů. Propícháme vidličkou a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů do zlata.
  2. Vajíčka vyšleháme s kr. a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidáme olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva a mletými vlašskými ořechy. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů 20 - 25 minut. Pekáč jsme vystlali pečícím papírem.
  3. V mléce rozmícháme kukuřičný škrob, vanilkový, kr. a moučkový cukr a uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Máslo vyšleháme mixérem do pěny a postupně přidáváme vychladlý pudink.
  4. Jednu polovinu krému navrstvíme na plát listového těsta, položíme ořechové těsto a natřeme druhou polovinu krému. Položíme plát listového těsta a odložíme do chladničky ztuhnout.

Zdroj: Coolinarika

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář