Tradiční ořechový řez s lístovým těstem

Recept Tradiční ořechový řez s lístovým těstem

Přidal: , 20.9.2015

Kategorie: Koláče, cukroví

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Oblíbený koláč z listového těsta, ořechového cesta a mléčného krému.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 20.9.2015

Kategorie: Koláče, cukroví

SUROVINY

Budeme potřebovat:

2 bal.listové těsto

Ořechové těsto:

6 ksvejce
250 gkr. cukr
6 lžicpolohrubá mouka
1 bal.vanilkový cukr
100 gmleté vlašské ořechy
1 bal.prášek do pečiva
1 lžíceolej

Krém:

1 lmléko
6 lžickukuřičný škrob
2 bal.vanilkový cukr
100 gkr. cukr
100 gmoučkový cukr
250 gmáslo

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Listové těsta rozválíme na tenký plát a uložíme je na opačnou stranu dvou stejných plechů. Propícháme vidličkou a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů do zlata.
  2. Vajíčka vyšleháme s kr. a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidáme olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva a mletými vlašskými ořechy. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů 20 - 25 minut. Pekáč jsme vystlali pečícím papírem.
  3. V mléce rozmícháme kukuřičný škrob, vanilkový, kr. a moučkový cukr a uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Máslo vyšleháme mixérem do pěny a postupně přidáváme vychladlý pudink.
  4. Jednu polovinu krému navrstvíme na plát listového těsta, položíme ořechové těsto a natřeme druhou polovinu krému. Položíme plát listového těsta a odložíme do chladničky ztuhnout.

Zdroj: Coolinarika

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit