NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Pařížské rohlíčky Tradiční pařížské rohlíčky s jemným máslovým krémem podle paní Jany.
Tradiční pařížské rohlíčky s jemným máslovým krémem podle paní Jany.
Recept Tradiční pařížské rohlíčky s jemným máslovým krémem podle paní Jany.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jana Jančíková

Pařížské rohlíčky jsou u nás tak oblíbené, že je peču nejen během Vánoc, ale i běžně během roku. Tím, že vydrží dlouho, si je mohu upéct i z větší dávky, uskladnit a následně vždy, když přijde návštěva, naservírovat ke kávě nebo jako něco sladkého po obědě. Autor: Jana Jančíková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   8.3.2025

Tradiční pařížské rohlíčky s jemným máslovým krémem podle paní Jany.

Pařížské rohlíčky jsou u nás tak oblíbené, že je peču nejen během Vánoc, ale i běžně během roku. Tím, že vydrží dlouho, si je mohu upéct i z větší dávky, uskladnit a následně vždy, když přijde návštěva, naservírovat ke kávě nebo jako něco sladkého po obědě. Autor: Jana Jančíková

40 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

100 g
moučkový cukr
1 ks
vejce
100 g
mleté ořechy
1 lžíce
hladká mouka

Náplň:

1 ks
salko
1 ks
máslo
podle potřeby
čokoláda

Poleva:

podle potřeby
čokoláda
podle potřeby
tuk
Postup receptu
Vytisknout
40 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření

Pařížské rohlíčky jsou pro někoho tradičním symbolem Vánoc. U nás doma se dělají po celý rok. Skvělé jsou jako sladká tečka za dobrým obědem nebo jako dezert na oslavy. Během let jsem vyzkoušela několik receptů, ale tento se stal mým oblíbeným.

  1. V míse vyšleháme do pěny vejce a cukr. Postupně přisypáváme mleté ořechy a mouku, které důkladně zapracujeme.
  2. Hotové těsto dáme buď do cukrářského sáčku, pomocí kterého začneme na plechu vyloženém pečicím papírem tvarovat rohlíčky, nebo můžeme využít speciální formu na rohlíčky, kterou jsem zvolila já.
  3. Připravené rohlíčky vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme přibližně 15 minut.
  4. Rohlíčky necháme vychladnout a následně na ně aplikujeme krém, který připravíme vyšleháním salka, másla a rozpuštěné čokolády.
  5. Rohlíčky dáme ztuhnout na chladné místo, potom je namáčíme do rozpuštěné čokolády nebo čokoládové polevy, kterou si můžete připravit podle tohoto receptu. Znovu počkáme pár hodin, než rohlíčky ztuhnou, a můžeme servírovat.

Pařížské rohlíčky chutnají opravdu dokonale. Určitě si je připravte. A kromě těch klasických můžete vyzkoušet i verzi s bílou čokoládou, na kterou najdete recept zde.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář