Nadýchaný a výborný ke snídani, svačině i večeři. Podplameník, někteří ho můžete znát také pod názvem podpecník, je tradiční chlebový posúch s chutnou oblohou ve formě brynzy, zakysané smetany, cibule nebo slaniny. U nás doma ho máme moc rádi, proto ho připravuji pravidelně. Autor: Milada Sumková
Nadýchaný a výborný ke snídani, svačině i večeři. Podplameník, někteří ho můžete znát také pod názvem podpecník, je tradiční chlebový posúch s chutnou oblohou ve formě brynzy, zakysané smetany, cibule nebo slaniny. U nás doma ho máme moc rádi, proto ho připravuji pravidelně. Autor: Milada Sumková
Podplameník je výbornou volbou pro každého, kdo miluje slané koláče. Skvěle zasytí a můžete ho péct po celý rok. Obvykle ho dělám na plech, ale z těsta se dají vytvarovat i menší bochánky.
Podpecník nechte vychladnout. Poté ho nakrájejte na menší části a servírujte. A v případě, že byste neměli chuť na brynzu, můžete vyzkoušet tento podplameník se slaninou, cibulí a smetanou.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě