NejRecept.cz Přílohy Knedlíky Kynuté knedlíky Tradiční recept na domácí kynutý houskový knedlík vařený v páře
Tradiční recept na domácí kynutý houskový knedlík vařený v páře
Tradiční recept na domácí kynutý houskový knedlík vařený v páře
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jana P. B.

Dnes jsem pařila domácí kynutý knedlík, do kterého jsem přidala na kostičky nakrájenou celozrnnou housku. Byl vynikající. Doporučuji vyzkoušet. Autor: Jana P. B.

NejLucka NejLucka    ·   5.4.2024

Tradiční recept na domácí kynutý houskový knedlík vařený v páře

Dnes jsem pařila domácí kynutý knedlík, do kterého jsem přidala na kostičky nakrájenou celozrnnou housku. Byl vynikající. Doporučuji vyzkoušet. Autor: Jana P. B.

85 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Suroviny

Na 2 šišky:

400 g
polohrubá mouka
1/2 kostky
droždí
2 ks
žloutek
250 -300 ml
mléko
1 malá lžička
sůl
štipka
krystalový cukr do kvásku
2 lžíce
olej
2 ks
starší houska
Postup receptu
Vytisknout
85 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
  1. Z mléka, droždí a cukru necháme vzejít kvásek a zapracujeme do zbytku surovin, kromě housek.
  2. Zaděláme jemné nelepivé těsto a necháme vykynout tak 40 minut.
  3. Dáme na vál a zaděláme do něj krájenou housku (já dala celozrnnou), rozdělíme na dvě části, vytočíme bochánky, z nich podélné šišky a necháme pod utěrkou ještě 20 minut kynout.
  4. Vaříme v páře 15 minut, píchneme špejlí a potřeme jemně olejem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář