NejRecept.cz Maso Mleté maso Tradiční recept na pečené papriky plněné mletým masem v netradičním provedení.
Tradiční recept na pečené papriky plněné mletým masem v netradičním provedení.
Tradiční recept na pečené papriky plněné mletým masem v netradičním provedení.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   18.6.2024

Tradiční recept na pečené papriky plněné mletým masem v netradičním provedení.

Pečené papriky plněné mletým masem jsou vynikající volbou pro chutný a vydatný oběd. Kombinace sladkých paprik a šťavnatého masa ochuceného voňavými bylinkami vytváří dokonalou harmonii chutí. Tento recept je ideální pro ty, kteří hledají chutný a trochu neobvyklý pokrm, který je jednoduchý na přípravu. Autor: Jana Jančíková

30 min
Čas přípravy
50 min
Čas vaření
Suroviny
1 kg
mleté ​​vepřové maso
4 ks
vejce
podle chuti
sůl
podle chuti
mletý pepř
podle chuti
majoránka
podle chuti
česnek
1 ks
osmažená cibule
podle chuti
koření do mletého masa
podle chuti
grilovací koření
3 ks
rohlík
podle potřeby
strouhanka
6-7 ks
bílá paprika
12-14 ks
plátek slaniny
Postup receptu
Vytisknout

Plněné papriky známe především jako celé papriky plněné různými masovými směsmi. Já však připravuji plněné pečené papriky tak, že je rozkrojím napůl, naplním podle chuti a upeču. Můžete to vyzkoušet také.

  1. Rohlíky nakrájíme, namočíme ve vodě (nebo mléce) a vymačkáme.
  2. Maso, vejce, rohlíky, strouhanku a ostatní suroviny a koření spolu smícháme a papriky rozkrojíme na polovinu a zevnitř vyčistíme.
  3. Půlky papriky plníme masem, navrch položíme plátek slaniny a pokapeme olejem.
  4. Pečeme asi 30 minut na 200 stupních zakryté alobalem a poté odkryjeme a dopečeme dozlatova.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář