NejRecept.cz Dezerty Koláče Tvarohový koláč Tradiční recept na tříbarevný tvarohový koláč
Tradiční recept na tříbarevný tvarohový koláč
Tradiční recept na tříbarevný tvarohový koláč
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Tvarohové koláče jsou velmi oblíbené a tento je jeden z nich. Do tvarohu můžeme podle chuti přidat rozinky nebo nakrájené meruňky nebo pod tvaroh nastrouhat jablka. Autor: Romča V.

Romča Važa Romča Važa    ·   17.3.2024

Tradiční recept na tříbarevný tvarohový koláč

Tvarohové koláče jsou velmi oblíbené a tento je jeden z nich. Do tvarohu můžeme podle chuti přidat rozinky nebo nakrájené meruňky nebo pod tvaroh nastrouhat jablka. Autor: Romča V.

35 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Suroviny

1. vrstva:

300 g
polohrubá mouka
100 g
hera
100 g
moučkový cukr
1 ks
vejce
4 lžíce
studená voda
2 lžíce
kakao
1/2 bal.
prášek do pečiva

2.vrstva:

1 kg
tvaroh v alobalu
dle chuti
cukr
dle chuti
citronová kůra
4 ks
vejce

3. vrstva:

3 ks
vejce
200 g
moučkový cukr
100 ml
olej
5 lžic
voda
200 g
polohrubá mouka
1/2 bal.
prášek do pečiva
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
  1. Na vál prosejeme mouku, přidáme k ní kypřící prášek a promícháme, dále přidáme cukr, kakao, doprostřed si uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přilijeme vodu a nakrájíme tuk. Všechno zpracujeme dohromady na hladké těsto.
  2. Hotové vyválíme na velikost velkého plechu s vyšším okrajem a pomocí válečku na těsto plát přeneseme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech.
  3. Tvaroh s cukrem a žloutky ušleháme a pak vmícháme sníh z bílků. Náplň naneseme na těsto a rovnoměrně rozetřeme.
  4. Vejce s cukrem ušleháme a přidáváme po trochách vodu s olejem a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Hotové těsto nalijeme na náplň a plech vložíme do předem vyhřáté trouby.
  5. Pečeme na 180 st. asi 40 minut podle typu trouby.
  6. Do tvarohu můžeme podle chuti přidat rozinky nebo nakrájené meruňky nebo pod tvaroh nastrouhat jablka.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář