Tradiční smažák
Kdo nemá rád smažák, neví co je dobré. Je to sice nezdravá pochoutka, ale sem tam určitě nezaškodí. Mňam!
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Budeme potřebovat:
tlustší plátky tvrdého sýra
vajíčko na obalování
hladká mouka na obalování
strouhanka na obalování
olej na smažení
Příloha:
brambory
olej
koření na americké brambory
- Brambory očistíme, nakrájíme na čtvrtiny a dáme do misky. Přidáme olej, koření a důkladně promícháme. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů do zlata nebo je vložíme do fritézy.
- Sýr obalíme v trojobalu - hladká mouka, vejce a strouhanka (můžeme opakovat vícekrát, dosáhneme tak křupavější obal). Smažíme z obou stran na rozehřátém oleji. Vysmažený sýr uložíme na papír, abychom se zbavili přebytečného oleje a podáváme. Dobrou chuť!
Zdroj: Vaření a pečení s radostí
KOMENTÁŘE K RECEPTU