NejRecept.cz Část dne Oběd Tradiční smažák
Tradiční smažák
Recept Tradiční smažák
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Vaření a pečení s radostí

Kdo nemá rád smažák, neví co je dobré. Je to sice nezdravá pochoutka, ale sem tam určitě nezaškodí. Mňam!

NejLucka NejLucka    ·   15.4.2015

Tradiční smažák

Kdo nemá rád smažák, neví co je dobré. Je to sice nezdravá pochoutka, ale sem tam určitě nezaškodí. Mňam!

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

tlustší plátky tvrdého sýra
vajíčko na obalování
hladká mouka na obalování
strouhanka na obalování
olej na smažení

Příloha:

brambory
olej
koření na americké brambory
Postup receptu
Vytisknout
  1. Brambory očistíme, nakrájíme na čtvrtiny a dáme do misky. Přidáme olej, koření a důkladně promícháme. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů do zlata nebo je vložíme do fritézy.
  2. Sýr obalíme v trojobalu - hladká mouka, vejce a strouhanka (můžeme opakovat vícekrát, dosáhneme tak křupavější obal). Smažíme z obou stran na rozehřátém oleji. Vysmažený sýr uložíme na papír, abychom se zbavili přebytečného oleje a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář