Perníkový závin, známý také jako sakrajda, není vyhrazen jen na Vánoce. Připravit si ho můžete kdykoliv. Stejně jako klasický perník pečený na plechu. Závin má dokonalou chuť, ve které se snoubí perníkové koření, máslo, med, ořechy a sušené rozinky. Určitě vyzkoušejte. Autor: Jana Jančíková
Perníkový závin, známý také jako sakrajda, není vyhrazen jen na Vánoce. Připravit si ho můžete kdykoliv. Stejně jako klasický perník pečený na plechu. Závin má dokonalou chuť, ve které se snoubí perníkové koření, máslo, med, ořechy a sušené rozinky. Určitě vyzkoušejte. Autor: Jana Jančíková
Příprava perníkového závinu není vůbec náročná. Koláč budete mít hotový za pár minut. Velkým plusem je také to, že do náplně můžete přidat cokoliv podle chuti – sušené ovoce, různé druhy ořechů, povidla a mnoho dalšího.
S těstem se výborně pracuje, takže se do přípravy závinu mohou pustit i začátečníci. Kromě toho je jeho velkou výhodou také to, že vydrží dlouho. Díky tomu budete mít jistotu, že vždy, když k vám někdo přijde, budete mít co nabídnout.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě