NejRecept.cz Dezerty Koláče Tradiční švestkový koláč bez kynutí od Romči.
Tradiční švestkový koláč bez kynutí od Romči.
Recept Tradiční švestkový koláč bez kynutí od Romči.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Nadýchané těsto a švestky v kombinaci s drobenkou zaručeně potěší celou rodinu i hosty. S každým soustem se vrátíte do dětství a kuchyně své babičky. Tento tradiční koláč nesmí chybět na stole žádné pořádné hospodyňky a dnes si ho připravíme bez zdlouhavého kynutí.

Romča Važa Romča Važa    ·   21.8.2024

Tradiční švestkový koláč bez kynutí od Romči.

Nadýchané těsto a švestky v kombinaci s drobenkou zaručeně potěší celou rodinu i hosty. S každým soustem se vrátíte do dětství a kuchyně své babičky. Tento tradiční koláč nesmí chybět na stole žádné pořádné hospodyňky a dnes si ho připravíme bez zdlouhavého kynutí.

20 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Suroviny
160 g
máslo
150 g
moučkový cukr
2 ks
vejce
300 ml
mléko
500 g
polohrubá mouka
špetka
sůl
1 ks
kypřicí prášek
1 ks
švestky

Drobenka:

podle potřeby
polohrubá mouka
dle potřeby
krystalový cukr
podle potřeby
máslo
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
  1. Změklé máslo, cukr a vejce vyšleháme do pěny.
  2. Přidáme mléko, mouku smíchanou s kypřicím práškem a špetku soli.
  3. Vše vyšleháme a nalijeme na velký plech vymazaný máslem a vysypaný moukou.
  4. Na těsto hustě rozložíme vypeckované švestky, aby jich tam bylo co nejvíce.
  5. Koláč posypeme drobenkou z mouky, másla a cukru a pečeme při 180 stupních asi 30-40 minut.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář