Tradiční makový a ořechový máslový závin je u nás na Vánoce klasikou. Připravit si ho však můžete kdykoli během roku. Těsto je měkké i několik dní a náplň je dokonale šťavnatá. Autor: Margita Markovičová
Tradiční makový a ořechový máslový závin je u nás na Vánoce klasikou. Připravit si ho však můžete kdykoli během roku. Těsto je měkké i několik dní a náplň je dokonale šťavnatá. Autor: Margita Markovičová
Kynuté záviny patří mezi stálice v mé sbírce receptů. Dělám je pravidelně, přičemž nesmí chybět ani během Vánoc. Tehdy na stole skvěle doplňují další vánoční cukroví. Kromě skvělé chuti potěší i tím, že dobře zasytí, takže jsou perfektní i na snídani nebo svačinu.
Upečené záviny necháme vychladnout a před podáváním posypeme moučkovým cukrem. Výborné jsou i druhý nebo třetí den, ale jsou tak dobré, že vám do té doby určitě nevydrží. S těstem se skvěle pracuje a kromě makové a ořechové náplně ho můžete naplnit také kakaovou.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě