NejRecept.cz Sváteční pečení Velikonoce Mazanec Tradiční velikonoční mazanec s mandlemi
Tradiční velikonoční mazanec s mandlemi
Recept Tradiční velikonoční mazanec s mandlemi
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   7.3.2020

Tradiční velikonoční mazanec s mandlemi

Tradičně netradiční velikonoční mazanec, který nesmí chybět na velikonočním stole. Zkuste ho ozvláštnit trochou anýzu, který mu dodá zajímavou kořeněnou chuť. A zapomenout nesmíte ani na mandle. Autor: triniti

45 min
Čas přípravy
65 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
450 g
polohrubá mouka
50 g
hladká měkka
100 g
kr. cukr
podle chuti
anýz
25 g
čerstvé droždí
1 ks
žloutek
1 ks
vajíčko
špetka
sůl
250 ml
teplé mléko
70 g
máslo
podle chuti
rozinky
na ozdobu celé mandle
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejdříve si připravíme kvásek. V troše mléka rozpustíme lžičku cukru, nadrtit droždí a necháme odstát na lince.
  2. Do misky přidáme ostatní suroviny, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout, dokud zdvojnásobí svůj objem.
  3. Vykynuté těsto dáme na pracovní desku, vytvarujeme bochník, který přendáme na plech s pečícím papírem a necháme ještě hodinu kynout.
  4. Potom povrch potřeme rozšlehaným žloutkem, poklademe mandle a pečeme. Pečeme nejprve při teplotě 200 stupňů 5 minut a pak teplotu snížíme na 150 stupňů a pečeme dalších 60 minut.
Komentáře k receptu
mimah    ·   5.4.2020   ·   Odpovědět   ·  

Těsto bylo zpočátku lepivé, naštěstí když vykynulo, bylo už v pořádku. Mazanec je krásně nadýchaný a výborný. Doporučuji!

NejLucka NejLucka    ·   10.4.2020   ·   Odpovědět   ·  

Děkujeme. Můžete se pochlubit výtvorem a nahrát fotku na web pod hlavní fotku :)

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář