Tradiční velikonoční mazanec s mandlemi

Recept Tradiční velikonoční mazanec s mandlemi

Přidal: Triniti, 7.3.2020

Kategorie: Sváteční pečení, Mazanec, Velikonoce

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Tradičně netradiční velikonoční mazanec, který nesmí chybět na velikonočním stole. Zkuste ho ozvláštnit trochou anýzu, který mu dodá zajímavou kořeněnou chuť. A zapomenout nesmíte ani na mandle. Autor: triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Triniti, 7.3.2020

Kategorie: Sváteční pečení, Mazanec, Velikonoce

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

450 gpolohrubá mouka
50 ghladká měkka
100 gkr. cukr
podle chutianýz
25 gčerstvé droždí
1 ksžloutek
1 ksvajíčko
špetkasůl
250 mlteplé mléko
70 gmáslo
podle chutirozinky
na ozdobu celé mandle

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Nejdříve si připravíme kvásek. V troše mléka rozpustíme lžičku cukru, nadrtit droždí a necháme odstát na lince.
  2. Do misky přidáme ostatní suroviny, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout, dokud zdvojnásobí svůj objem.
  3. Vykynuté těsto dáme na pracovní desku, vytvarujeme bochník, který přendáme na plech s pečícím papírem a necháme ještě hodinu kynout.
  4. Potom povrch potřeme rozšlehaným žloutkem, poklademe mandle a pečeme. Pečeme nejprve při teplotě 200 stupňů 5 minut a pak teplotu snížíme na 150 stupňů a pečeme dalších 60 minut.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
5.4.2020, mimah odpovědět00

Těsto bylo zpočátku lepivé, naštěstí když vykynulo, bylo už v pořádku. Mazanec je krásně nadýchaný a výborný. Doporučuji!

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit