NejRecept.cz Dezerty Moučníky Tradiční žloutkové řezy
Tradiční žloutkové řezy
Recept Tradiční žloutkové řezy
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Coolinarika

I vy doma děláte klasické žloutkové řezy?

NejLucka NejLucka    ·   6.11.2015

Tradiční žloutkové řezy

I vy doma děláte klasické žloutkové řezy?

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

250 g
margarín nebo máslo
200 g
kr. cukr
6 ks
bílky
250 g
mleté lískové ořechy
250 g
polohrubá mouka
1 bal.
prášek do pečiva
2 bal.
vanilkový cukr

Glazura:

6 ks
žloutku
12 lžic
moučkový cukr
2 bal.
vanilkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Margarín nebo máslo utřeme s cukrem do pěny. V druhé misce vyšleháme bílky do tuhého sněhu a pomalu ho lžící nebo vařečkou vmícháme k máslové hmotě. Přidáme mouku, oříšky, prášek do pečiva a hmotu navrstvíme do tukem vymazaného a moukou vysypaného plechu (38 x 22 cm). Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů do zlata.
  2. Žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny a glazurou zalijeme ještě horký koláč.
  3. Vložíme spátky do trouby a necháme glazuru vyschnout (cca 3-4 minuty). Troubu po 3-4 minutách vypneme a koláč tam necháme. Sledujeme ho a když je glazura suchá, koláč vyjmeme a necháme ho vychladnout.

Zdroj: Coolinarika

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář