Třená bublanina s borůvkama

Ještě dobře, že jsem si zásoby zamrazila. Sice ještě dostanete i čerstvé, ale u nás se už nenajde nic. Kynutý bez kynutí, kynutý s kynutím, třený nebo máslový - všechny druhý takových ovocných koláčů jsou u nás doma vítány. Ještě z dětství si pamatuji, že tyto třené koláče jsme podávali jako hlavní jídlo ke kyselé polévce. Například ke zelné nebo fazolové. Autor: Simona

Přidal:, 20.9.2018
Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
Třená bublanina s borůvkama

Suroviny

250 gpolohrubá mouka
150 gcukr moučka
100 gmásla
125 mlmléka
3 ksvejce
1 bal.prášek do pečiva
ovoce dle chutiborůvky

Postup přípravy

  1. V míse vyšlehat změklé máslo s cukrem a žloudky do pěny. 
  2. Střídavě vmíchat mouku s prdopečem a mléko. 
    Z bílků vyšlehat tuhý sníh, zlehka vmíchat k těstu. 
  3. Vylít na vymaz a vysyp plech. Posypat borůvkami. 
  4. (Posypat drobenkou z másla.) Péct 180 C 25-30 minut.