Třešňová bublanina

Třešňová sezóna se u nás tradičně neobejde bez šrámů a modřin. Ve snaze dostat se na strom až k těm nejkrásnějším a nejsladším plodům se mi prostě zablokuje nějaká součástka v mozku a já prostě šplhám a šplhám, nehledíc přitom na nějakou tu odřeninu. Takže výsledkem je super buchtička, skoba na triku a asi milion škrábanců... :D Autor: Danka

Přidal:, 7.6.2019
Kategorie: Bublaniny, Buchty, Dezerty, Třešně, Podle ovoce
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Třešňová bublanina

Suroviny

5 ksvajec
250 gkrystalu
10 lžichorké vody
10 lžicoleje
350 gpolohrubé mouky
1/2 bal.prášku do pečiva
špetkasoli
mimo to ovoce dle libosti (já dala třešně)

Postup přípravy

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem do husté bílé pěny, po lžících přišleháme vodu a olej, poté přidáme směs mouky s práškem do pečiva a nakonec už jen lehce vmícháme sníh z bílků ušlehaný se špetkou soli.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Těsto vlijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný velký plech s vyšším okrajem (42x32cm) a poklademe libovolným ovocem.
  3. U nás v tuto roční dobu vítězí na plné čáře třešně, dávám vypeckované, nebaví mě v ústech rozmatlávat o horní patro každé sousto, abych si náhodou nevylomila zub , krok 1Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Pečeme asi 30 minut na 170 stupňů, ale teplota i doba pečení jsou pouze orientační. Doporučuji řídit se zkušenostmi se svou troubou a použít test špejlí.