Třešňová bublanina

Přidal: Danula Vašíčková, 7.6.2019
Kategorie: Bublaniny, Dezerty, Buchty, Sladká jídla, Třešně, Podle ovoce
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Třešňová sezóna se u nás tradičně neobejde bez šrámů a modřin. Ve snaze dostat se na strom až k těm nejkrásnějším a nejsladším plodům se mi prostě zablokuje nějaká součástka v mozku a já prostě šplhám a šplhám, nehledíc přitom na nějakou tu odřeninu. Takže výsledkem je super buchtička, skoba na triku a asi milion škrábanců... :D Autor: Danka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Danula Vašíčková, 7.6.2019
Kategorie: Bublaniny, Dezerty, Buchty, Sladká jídla, Třešně, Podle ovoce
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
5 ksvajec
250 gkrystalu
10 lžichorké vody
10 lžicoleje
350 gpolohrubé mouky
1/2 bal.prášku do pečiva
špetkasoli
mimo to ovoce dle libosti (já dala třešně)
- Žloutky vyšleháme s cukrem do husté bílé pěny, po lžících přišleháme vodu a olej, poté přidáme směs mouky s práškem do pečiva a nakonec už jen lehce vmícháme sníh z bílků ušlehaný se špetkou soli.
- Těsto vlijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný velký plech s vyšším okrajem (42x32cm) a poklademe libovolným ovocem.
- U nás v tuto roční dobu vítězí na plné čáře třešně, dávám vypeckované, nebaví mě v ústech rozmatlávat o horní patro každé sousto, abych si náhodou nevylomila zub
- Pečeme asi 30 minut na 170 stupňů, ale teplota i doba pečení jsou pouze orientační. Doporučuji řídit se zkušenostmi se svou troubou a použít test špejlí.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Cseresznyés kevert sütemény.
KOMENTÁŘE K RECEPTU