NejRecept.cz Dezerty Bublaniny Třešňová bublanina
Třešňová bublanina
Recept Třešňová bublanina
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Danula Vašíčková    ·   7.6.2019

Třešňová bublanina

Třešňová sezóna se u nás tradičně neobejde bez šrámů a modřin. Ve snaze dostat se na strom až k těm nejkrásnějším a nejsladším plodům se mi prostě zablokuje nějaká součástka v mozku a já prostě šplhám a šplhám, nehledíc přitom na nějakou tu odřeninu. Takže výsledkem je super buchtička, skoba na triku a asi milion škrábanců... :D Autor: Danka

20 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
5 ks
vajec
250 g
krystalu
10 lžic
horké vody
10 lžic
oleje
350 g
polohrubé mouky
1/2 bal.
prášku do pečiva
špetka
soli
mimo to ovoce dle libosti (já dala třešně)
Postup receptu
Vytisknout
  1. Žloutky vyšleháme s cukrem do husté bílé pěny, po lžících přišleháme vodu a olej, poté přidáme směs mouky s práškem do pečiva a nakonec už jen lehce vmícháme sníh z bílků ušlehaný se špetkou soli.
  2. Těsto vlijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný velký plech s vyšším okrajem (42x32cm) a poklademe libovolným ovocem.
  3. U nás v tuto roční dobu vítězí na plné čáře třešně, dávám vypeckované, nebaví mě v ústech rozmatlávat o horní patro každé sousto, abych si náhodou nevylomila zub Příprava receptu Třešňová bublanina, krok 1
  4. Pečeme asi 30 minut na 170 stupňů, ale teplota i doba pečení jsou pouze orientační. Doporučuji řídit se zkušenostmi se svou troubou a použít test špejlí.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář