NejRecept.cz Dezerty Bublaniny Třešňová bublanina s hromádkami tvarohu. Recept od maďarské babičky.
Třešňová bublanina s hromádkami tvarohu. Recept od maďarské babičky.
Třešňová bublanina s hromádkami tvarohu. Recept od maďarské babičky.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Karambola Karambola    ·   2.6.2024

Třešňová bublanina s hromádkami tvarohu. Recept od maďarské babičky.

Maďarsko je proslulé svými sladkými pochoutkami, které si zamiluje snad každý. Ovoce mají v hojnosti, a kromě tradičních meruňkových koláčů jsou oblíbené i třešňové dezerty. Určitě vyzkoušejte tento koláč s tvarohem a třešněmi. Tento recept mám od své maďarské babičky. Je to skvělý způsob, jak využít sezónní ovoce a přidat trochu maďarské inspirace do vaší kuchyně. Vaše rodina a přátelé si ho jistě oblíbí!

20 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

3 ks
vejce
200 ml
mléko
200 ml
olej
250 ml
krystalový cukr
500 ml
polohrubá mouka
1 bal.
prášek do pečiva

Tvarohová vrstva:

250 g
tvaroh
1 ks
vejce
podle chuti
moučkový cukr
podle potřeby
třešně
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny, postupně vmícháme mléko a olej. Nakonec přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  2. Připravené těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Na těsto rovnoměrně rozložíme vypeckované třešně.
  3. Do mezer mezi ovocem navrstvíme hromádky tvarohu smíchaného s cukrem a vajíčkem.
  4. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi půl hodiny, přičemž průběžně kontrolujeme.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář