Třešňová bublanina ze šlehačky podle Petry

Už jsem vyzkoušela mnoho receptů na bublaninu. Jahodovou, třešňovou, višňovou, rybízovou a dokonce i jablečnou nebo hruškovou. Vždy se přidávala hladká mouka, ale tentokrát jsem narazila na recept, kde se přidává polohrubá a ještě k tomu i smetana ke šlehání. Přece, když při pečení používáte do těsta smetanu na šlehání, těsto je nadýchanější a vláčnější. Zkusila jsem a nelituji, pouze doporučuji. Autor: Petra

Přidal:, 26.6.2018
Kategorie: Moučníky
Třešňová bublanina ze šlehačky podle Petry

Suroviny

3 ksvejce
200 gcukr krupice
250 mlšlehačky
200 mlmléka
1 bal.prášek do pečiva
300 gpolohrubé mouky
třešně

Postup přípravy

  1. Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny, potom zašleháme šlehačku s mlékem a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva.
  2. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech o velikosti 38x29 cm s vyšším okrajem, poklademe vypeckovanými třešněmi a upečeme v předehřátě troubě na 180°C.
  3. Pečeme asi 20 minut. Sledujeme.
  4. Po upečení necháme vychladnout a pocukrujeme.