NejRecept.cz Dezerty Koláče Kelímkový recept bez použití váhy na vynikající třešňovou dvoubarevnou bublaninu
Kelímkový recept bez použití váhy na vynikající třešňovou dvoubarevnou bublaninu
Kelímkový recept bez použití váhy na vynikající třešňovou dvoubarevnou bublaninu
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Pokud bublanina, tak už jen tato. Tento recept je vynikající. Klasicky jsem používala při každém receptu na bublaninu hrnek mléka, ale tentokrát jsem mléko vyměnila za smetanu ke šlehání. Těsto bylo mnohem jemnější a nadýchanější. Určitě vyzkoušejte se sezónním ovocem. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   28.5.2024

Kelímkový recept bez použití váhy na vynikající třešňovou dvoubarevnou bublaninu

Pokud bublanina, tak už jen tato. Tento recept je vynikající. Klasicky jsem používala při každém receptu na bublaninu hrnek mléka, ale tentokrát jsem mléko vyměnila za smetanu ke šlehání. Těsto bylo mnohem jemnější a nadýchanější. Určitě vyzkoušejte se sezónním ovocem. Autor: Karambola

20 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny
5 ks
vejce
250 ml (kelímek)
smetana ke šlehání
250 ml (kelímek od smetany)
olej
250 ml (kelímek od smetany)
krystalový cukr
2x 250 ml (kelímek od smetany)
polohrubá mouka
1 bal.
prášek do pečiva
1 lžíce
kakao
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
  1. Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přilijeme smetanu, olej a na závěr už jen přimícháme směs mouky a kypřicího prášku.
  2. 3/4 těsta nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a do zbylého těsta zamícháme kakao. Kakaové těsto naneseme na světlé stylem cik-cak a na vrch poklademe ovoce podle chuti. Já jsem použila třešně.
  3. Pečeme na 170 stupňů asi půl hodiny - sledujeme.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář