NejRecept.cz Dezerty Koláče Třešňový koláč s bohatou vrstvou šlehačky
Třešňový koláč s bohatou vrstvou šlehačky
Recept Třešňový koláč s bohatou vrstvou šlehačky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Emília Raganová    ·   25.7.2018

Třešňový koláč s bohatou vrstvou šlehačky

Už je sice po sklizni třešní, ale pokud jste si zavařili do sklenic, tak rychle je vyjměte a udělejte si tento luxusní koláček. Úplně jsem zapomněla na fotky, které jsem nafotila ještě začátkem června, kdy jsme sbírali z našeho stromu třešničky. Ale dá se použít i jiné ovoce, například meruňky nebo borůvky. Autor: Milka

30 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Suroviny
50 dkg
polohrubé mouky
20 dkg
krupicový cukr
4 ks
vajíčka
špetka
soli
15 dkg
rozpuštěné hery nebo másla
250 ml
mléka
1 bal.
prášek do pečiva
1 bal.
vanilka
2 lžíce
kakaa
1 kg
očištěných třešní
0,5 l
šlehačka
4 dl
mléka
2 PL
cukru
1 bal.
pudinkový prášek čokoládový
Postup receptu
Vytisknout
  1. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Přidám změklou heru nebo máslo, vyšleháme, přidáme postupně mléko a vanilku. Pak přidáváme mouku s PDP a nakonec sníh z bílků. Ten ručně přimícháme do těsta.
  2. Na vymazaný a vysypaný plech vylijeme polovinu těsta. Do druhé poloviny přidáme kakao a 2 lžíce mléka. Těsto lijeme pomalu na bílé těsto a na něj hustě ukládáme vypeckované třešně.
  3. Pečeme při 180 ° C asi 25 minut.
  4. Z mléka, cukru a pudinkového prášku si uvaříme pudink, necháme ho vychladnout.
  5. Vychladlý koláč potřeme pudinkem, potom šlehačkou a posypeme hoblinami nebo ořechovou drobenkou a ozdobíme třešněmi.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář