NejRecept.cz Dezerty Koláče Třešňový kynutý koláč s drobenkou
Třešňový kynutý koláč s drobenkou
Recept Třešňový kynutý koláč s drobenkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Marta Mlyn    ·   25.6.2018

Třešňový kynutý koláč s drobenkou

Tento koláček s třešněmi je tohoto roku poslední. Ale poslední myslím v tom smyslu, že je připraven z čerstvých třešní :) Milujeme kynuté koláče s drobenkou s jakýmkoli ovocem. I s višněmi, meruňkami, rybízem a dokonce jsem už dělala i hruškový kynutý a kupodivu byl fantastický. Autor: Marta

Suroviny

Těsto:

500 g
polohrubá mouka
1 ks
droždí
2 ks
vajíčka
2 lžíce
kr. cukr
250 ml
mléka
1 dcl
olej
1/2 ks
prášek do pečiva

Dále:

100 g
hrubá mouka
100 g
krystalový cukr
1 bal.
vanilka
100 g
rozpuštěné máslo
třešne
Postup receptu
Vytisknout
  1. Klasicky vypracujeme kynuté těsto, které nenecháváme kynout, ale hned ho rozdělíme na polovinu a rozválíme nebo rukama vytvarujeme do vyššího plechu.
  2. Poklademe vypeckované třešně a necháme kynout. Trvá to asi 45 minut při pokojové teplotě. Když máte teplejší místnost, sledujte a dejte péct dříve.
  3. Zatímco těsto kyne připravíme drobenku. Smícháme všechny suroviny a dáme do chladničky.
  4. Když koláč vykynul, posypeme ho drobenkou a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 stupňů asi 20-30 minut - sledujeme.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář