Třešňový závin s mákem

Super typ na lahodnou pochoutku po vydatném obědě. Třešňový závin s mákem - hotová mňamka!

Recept Třešňový závin s mákem

Suroviny

Těsto:
500 ghladká mouka
200 gmáslo
150 mlvoda
špetka soli
Náplň:
200 mlmléko
200 gmák
150 gmoučkový cukr
200 gvypeckované třešně
100 gnamrvené BEBE sušenky

Postup přípravy

  1. Mouku si prosejeme přes sítko, přidáme sůl, 150 g másla a zpracujeme. Postupně přidáváme vodu a neustále mícháme. Zpracované těsto necháme odpočívat cca 30 minut.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Mléko si přivedeme do varu, přidáme mák a vaříme, dokud směs neztuhne. Odstraníme z ohně a přidáme namrvené sušenky a moučkový cukr.
  3. Odpočaté těsto si rozdělíme na 2 části. Každou část těsta si rozválíme na tenký plát do tvaru obdélníku.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Zbývající máslo si natřeme na těsta, rozvrstvíme makovú náplň, poklademe třešně a srolujeme. Důkladně uzavřeme boky, aby nám závin nevytekl.
  5. Pečeme při teplotě 230 stupňů cca 10 minut a následně teplotu snížíme na 200 stupňů a dopékáme půl hodinu. Průběžně kontrolujeme.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  6. Upečené necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem. Nakrájíme na řezy a podáváme. Dobrou chuť!