Trhanec pečený na pánvi

Už jste určitě slyšeli o trhanci, který víte připravit na různé způsoby. S tvarohem, s povidly, se skořicí, s mákem, s ořechy, no možností je mnoho. Já jsem si připravila trhanec pečený na pánvi se skořicí a posypaný moučkovým cukrem. K tomu šálek dobrého kapučína a den se může nastartovat. Toto jídlo si můžete připravit i na oběd nebo na večeři. Já spíše sladké na snídani, abych měla plno energie na práci. Autor: Adddy

Přidal:, 21.2.2017
Kategorie: Oběd
Recept Trhanec pečený na pánvi

Suroviny

2 ksžloutky
2 lžícecukru
1/4 lmléka
12,5 dkgpolohrubé mouky
špetkasoli
2 ksbílky
moučkový cukr na posypání
skořice

Postup přípravy

  1. Rozšleháme žloutky, cukr, sůl a polovinu mléka, přidáme polohrubou mouku, zředíme druhou půlkou mléka a vmícháme sníh ze 2 bílků.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Smažíme silnější omelety na oleji, poté je vidličkou na talíři naškubeme.
  3. Posypeme moučkovým cukrem, skořicí.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Je to výborná snídaně. Dobrou chuť :)