Triple pokušení pro nenáročné mlsouny

Recept Triple pokušení pro nenáročné mlsouny

Přidal: , 15.10.2014

Kategorie: Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Kdo má rád plnkové zákusky, určitě neodolá ani triple pokušení. Bebe sušenky změknou a dodají řezem skvělou chuť.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 15.10.2014

Kategorie: Moučníky

SUROVINY

Těsto:

6 ksvaječných bílků
250 gkr. cukru
2 lžícepolohrubé mouky
2-3 lžícestrouhanky
150 gnasekaných ořechů
1 kspečivo

Krém:

6 ksžloutků
6 lžícekr. cukru
2 bal.vanilkové pudinky
700 mlplnotučného mléka
250 gmásla
100 gmoučkového cukru
100 gčokolády (nejlépe 74 a více%)

Ostatní ingredience:

200 gBEBE sušenek
1 bal.šlehačka
čokoládové hobliny, granko nebo strouhaná čokoláda na posypání

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Z vaječných bílků a cukru si vyšleháme tuhý sníh.
  2. Přidáme nasekané ořechy, mouku, strouhanku a pečivo, které jsme si nařezali na maličké kousky. Opatrně tuto směs promícháme.
  3. Do vymazaného a moukou vysypaného (nebo papírem vystlaného) plechu na pečení si vylijeme připravenou směs. jsem měla plech o rozměru 30x40 cm. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170 stupňů přibližně 30 minut. Po upečení necháme vychladnout na mřížce.
  4. Dále si připravíme krém. V 200 ml mléka si rozděláme pudinky se žloutky. Zbylé mléko si dáme na oheň, přidáme cukr a přivedeme do varu. Následně do něj přidáme rozdělané pudinky se žloutky a neustálým mícháním uvaříme hustý krém, který po uvaření necháme vychladit.
  5. Máslo s moučkovým cukrem si vyšleháme do pěny pomocí mixéru. Následně přidáváme po lžících vychladlý vanilkový krém a vyšleháme hladkou krémovou hmotu.
  6. Směs si rozdělíme na dvě části. Do jedné dáme rozpuštěnou a vychladlou čokoládu.
  7. Můžeme vrstvit. Na upečené těsto si navrstvíme čokoládovou nádivku, poklademe BEBE sušenky, na které navrstvíme vanilkovou nádivku.
  8. Na vrch si navrstvíme ušlehanou šlehačku a ozdobíme strouhanou čokoládou, čokoládovými granulky nebo grankem. Dobrou chuť!
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit