Trojhránky s česnekovým máslem a sýrem

Recept Trojhránky s česnekovým máslem a sýrem

Přidal: rebeka, 29.11.2016

Kategorie: Pečivo

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Domácí kynuté těsto je domácí! Ta vůně při pečení je neodolatelná a věřte, že nevydržíte, aby to vychladlo a pár kousků budete mít v sobě. Česneková chuť s chutí sýra se dokonale doplňuje. Autor: Rebeka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: rebeka, 29.11.2016

Kategorie: Pečivo

SUROVINY

Na těsto:

750 gpolohrubé mouky
500 mlpolotučného mléka
100 mloleje
1 lžičkacukru
2 lžičkysoli
42 gčerstvého droždí

Na náplň:

250 gmásla
1 palicičesneku
2 lžičkysoli
300 gsýra (eidam, gouda...)

Na posyp:

hrubou sůl
semínka (slunečnice, sezam...) a kmín

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Do trochy teplého (ne horkého) mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek. Mouku prosijeme do mísy, přidáme ostatní suroviny a kvásek. Vymícháme pružné, nelepivé těsto a necháme cca hodinu kynout.
  2. Změklé máslo utřeme s rozmačkaným česnekem a solí. Podle chuti můžeme přidat bylinky. Sýr najemno nastrouháme.
  3. Vykunuté těsto si rozdělíme na 4 stejné díly, které rozválíme na obdélníky o výšce cca 3 mm. Potřeme česnekovým máslem a posypeme sýrem. Zavineme jako závin. Přemístíme na plech, vystlaný pečícím papírem a shora nůžkama nastřihneme (ne až úplně na spodek) do trojúhelníčků.
  4. Potřeme zbývajícím česnekovým (rozehřátým) máslem, posypeme semínky, solí a kmínem a v troubě na 180 st. pečeme cca 40 minut.

Můj blog: Vaření s Tomem

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit