NejRecept.cz Sladká jídla Koblihy Trojúhelníkové koblihy se strouhaným jablkem. Bez kynutí, bez trouby a s minimem času v kuchyni.
Trojúhelníkové koblihy se strouhaným jablkem. Bez kynutí, bez trouby a s minimem času v kuchyni.
Recept Trojúhelníkové koblihy se strouhaným jablkem. Bez kynutí, bez trouby a s minimem času v kuchyni.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Jablečné koblihy trochu jinak. Opravdu je máte připravené za malou chvilku, jablko dodá koblihám šťavnatost. Jsou dokonce bez kynutí, po zpracování těsta můžete hned smažit. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   15.2.2023

Trojúhelníkové koblihy se strouhaným jablkem. Bez kynutí, bez trouby a s minimem času v kuchyni.

Jablečné koblihy trochu jinak. Opravdu je máte připravené za malou chvilku, jablko dodá koblihám šťavnatost. Jsou dokonce bez kynutí, po zpracování těsta můžete hned smažit. Autor: Karambola

35 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
1 ks
jablko
400 g
hladká mouka
200 g
bílý jogurt
2 lžíce
krystalový cukr
4 lžíce
olej
1 ks
vejce
1 bal.
prášek do pečiva
1 bal.
vanilkový cukr
špetka
sůl
na posypání
skořice
na posypání
moučkový cukr
ke smažení
olej
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
  1. V misce rozmícháme vajíčko, přidáme krystalový, vanilkový cukr a špetku soli. Následně přidáme olej a promícháme.
  2. Vmícháme bílý jogurt, přidáme prosetou mouku a prášek do pečiva.
  3. Na závěr přidáme na hrubém struhadle nastrouhané jablko a zapracujeme do těsta.
  4. Těsto rozválíme na hrubší plát a nakrájíme na trojúhelníky, které smažíme na dostatečném množství oleje dozlatova.
  5. Ukládáme na ubrousek, abychom se zbavili přebytečného oleje. Před podáváním poprášíme moučkovým cukrem, do kterého jsme přidali skořici.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář