NejRecept.cz Dezerty Koláče Trubičky ze šlehačkového těsta plněné nadýchaným sladkým sněhem.
Trubičky ze šlehačkového těsta plněné nadýchaným sladkým sněhem.
Recept Trubičky ze šlehačkového těsta plněné nadýchaným sladkým sněhem.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jana Jančíková

Trubičky ze šlehačkového těsta jsou klasikou na oslavy, svatby nebo jen na běžné dny, když máte chuť na něco sladkého, ale nevíte, co připravit. Já jsem je nedávno udělala na neděli ke kávě a měly velký úspěch. Autor: Jana Jančíková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   19.3.2025

Trubičky ze šlehačkového těsta plněné nadýchaným sladkým sněhem.

Trubičky ze šlehačkového těsta jsou klasikou na oslavy, svatby nebo jen na běžné dny, když máte chuť na něco sladkého, ale nevíte, co připravit. Já jsem je nedávno udělala na neděli ke kávě a měly velký úspěch. Autor: Jana Jančíková

40 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

400 g
hladká mouka
1 ks
máslo
2 ks
žloutek
špetka
sůl
200 ml
33 % smetana

Sníh:

6 ks
bílky
400 g
krystalový cukr
podle potřeby
citrónová šťáva
Postup receptu
Vytisknout
40 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření

Trubičky ze šlehačkového těsta patří mezi jedny z mých nejoblíbenějších dezertů. Skvěle chutnají, nejsou příliš náročné na přípravu a vydrží velmi dlouho. Klidně si je tak můžete udělat do zásoby jako já.

  1. Ze surovin na těsto vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a dáme do lednice minimálně na dvě hodiny – ideálně přes noc.
  2. Těsto vyválíme, nakrájíme na proužky široké 1,5 – 2 cm a namotáme je na trubičku, kterou jsme vymazali olejem nebo máslem. Těsto potřeme vajíčkem a vložíme do trouby. Pečeme při teplotě 180 °C přibližně 20 minut.
  3. Po upečení chvíli počkáme a ještě vlažné trubičky sundáme z forem. Necháme vychladnout.
  4. Vychladlé trubičky plníme krémem, který si připravíme rozmíchaním bílků s cukrem nad párou. Když se cukr rozpustí, začneme šlehat mixérem na nižší rychlost (já jsem použila 3. stupeň) a šleháme 10 – 15 minut.
  5. Do lesklého sněhu přidáme pár kapek citrónové šťávy, ještě trochu prošleháme a následně ho použijeme na plnění.

Šlehačkové trubičky jsou chutné a vydrží poměrně dlouho. Kdykoli k vám přijde návštěva, budete mít co nabídnout. Kromě nich dělám často i tyto medové trubičky, které plním karamelovým krémem a jejich konce obaluji v čokoládě.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář