NejRecept.cz Část dne Snídaně Turecké placky měkké několik dní
Turecké placky měkké několik dní
Recept Turecké placky měkké několik dní
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jaja

Již delší dobu jsem hledala recept na placky, které zůstanou měkké i na další den. Žádný nebyl tak skvělý jako tento. Samozřejmě, suroviny jsem musela upravit tak, aby výsledek byl takový jako je. Určitě vyzkoušejte i vy. Autor: Jaja

NejLucka NejLucka    ·   6.11.2019

Turecké placky měkké několik dní

Již delší dobu jsem hledala recept na placky, které zůstanou měkké i na další den. Žádný nebyl tak skvělý jako tento. Samozřejmě, suroviny jsem musela upravit tak, aby výsledek byl takový jako je. Určitě vyzkoušejte i vy. Autor: Jaja

35 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
400 g
hladká mouka
250 ml
kefír
podle chuti
sůl
1 lžička
jedlá soda
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Mouku prosejeme do misky, přidáme sodu, sůl a promícháme. Přidáme kefír a vypracujeme hladké těsto, které se nebude lepit na ruce.
  2. Připravené těsto necháme odstát na pracovní desce alespoň 10 minut, pak ho přeložíme do ledničky a necháme odstát minimálně 20 minut. Těsto bude pružnější.
  3. Potom těsto rozdělíme na 5 stejných částí a z každé části vytvarujeme tenkou placku, kterou propícháme vidličkou a upečeme na suché pánvi z obou stran dozlatova.
  4. Když je placka upečená povrch můžete, ale nemusíte potřít rozpuštěným máslem.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář