Tvaroh, vajíčka, zakysaná smetana a broskve jsou základem na vynikající TVAROHÁČEK

Několik přísad a vynikající koláček je na světě. Přiznám se, že nepatří mezi mé oblíbené, ale mé dceři velmi chutná. Těsto je po upečení takové pudinkové, to bude jemným tvarohem a v kombinaci s ovocem je celkem šťavnatý. Zkuste i vy. Autor: Mineralka

Přidal:, 12.8.2019
Kategorie: Dorty, Sladké dorty, Buchty, Dezerty, Broskve, Podle ovoce
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Tvaroh, vajíčka, zakysaná smetana a broskve jsou základem na vynikající TVAROHÁČEK

Suroviny

3 ksvejce
200 gjemný tvaroh
50 gzakysaná smetana
180 mlmléko
150 gkr. cukr
1 bal.prášek do pečiva
300 ghladká mouka
3 ksbroskve

Postup přípravy

  1. Tvaroh dobře vymícháme se zakysanou smetanou, přidáme mléko a přimícháme (pouze zlehka) vyšlehanou pěnu z vajíček a cukru. Nakonec přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Připravené těsto nalijeme do formy o průměru 24 cm, kterou jsme vymastili tukem a vysypali moukou.
  3. Poklademe na měsíčky nakrájené broskve a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 stupňů asi hodinu (sledujeme).Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Vrch před podáváním posypeme moučkovým cukrem.