Tvarohová bábovka s jahodami

Máte-li na zahrádce už jen zbytky malých jahod a nebo vám ze sběru zbyly ne úlně nejčerstvější kousky, budete možná hledat inspiraci, kterak je ještě zužitkovat. Přináším tedy jednu na vláčnou bábovku plnou jahod

Přidal:admin, 1.6.2018
Kategorie: Moučníky
Tvarohová bábovka s jahodami

Suroviny

2 ksvejce
100 mlkokosového oleje
1/2 hrnkucukru
1 bal.tvaroh ve vaničce
150 mlmléka
10 gkypřícího prášku (bez fosfátů)
1,5 hrnkuhladké celozrnné špaldové mouky
dvě hrstijahod

Postup přípravy

  1. Vejce vyšlehejte s cukrem, přidejte rozpuštěný kokosový olej, mléko a vaničkový tvaroh. Poté vmíchejte kypřící prášek a mouku. Těsto si můžete umíchat v robotu, stejně jako já ve svém, jen jahody vmíchejte až nakonec ručně, abyste je nerozmašírovali :-))
  2. Pokud máte menší kousky, můžete je nechat celé, větší nejdříve pokrájejte.
  3. Bábovka je zdobená bílou čokoládou a čerstvými jahodami. Přiznávám bez mučení, že jsem to udělala především z estetických důvodů (aby se vám líbila ;)), neb si uvědomuju, že kvalita bílé čokolády z výživového hlediska je věc diskutabilní.

Zdroj: Máma v kuchyni