Tvarohová bábovka s jahodami

Máte-li na zahrádce už jen zbytky malých jahod a nebo vám ze sběru zbyly ne úlně nejčerstvější kousky, budete možná hledat inspiraci, kterak je ještě zužitkovat. Přináším tedy jednu na vláčnou bábovku plnou jahod

Přidal:, 1.6.2018
Kategorie: Bábovky, Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Jahody
Recept Tvarohová bábovka s jahodami

Suroviny

2 ksvejce
100 mlkokosového oleje
1/2 hrnkucukru
1 bal.tvaroh ve vaničce
150 mlmléka
10 gkypřícího prášku (bez fosfátů)
1,5 hrnkuhladké celozrnné špaldové mouky
dvě hrstijahod

Postup přípravy

  1. Vejce vyšlehejte s cukrem, přidejte rozpuštěný kokosový olej, mléko a vaničkový tvaroh. Poté vmíchejte kypřící prášek a mouku. Těsto si můžete umíchat v robotu, stejně jako já ve svém, jen jahody vmíchejte až nakonec ručně, abyste je nerozmašírovali :-))Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Pokud máte menší kousky, můžete je nechat celé, větší nejdříve pokrájejte.
  3. Bábovka je zdobená bílou čokoládou a čerstvými jahodami. Přiznávám bez mučení, že jsem to udělala především z estetických důvodů (aby se vám líbila ;)), neb si uvědomuju, že kvalita bílé čokolády z výživového hlediska je věc diskutabilní.Tip: Jahodový džem bez chemie

Zdroj: Máma v kuchyni