Tvarohová bábovka s pomerančovou vůní

Recept Tvarohová bábovka s pomerančovou vůní

Přidal: , 1.5.2016

Kategorie: Bábovky, Dezerty, Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Bábovka je vláčná, nepřeslazená, voní a chutná po pomerančích. Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 1.5.2016

Kategorie: Bábovky, Dezerty, Moučníky

SUROVINY

5 ksvajec
250 gmoučkového cukru
2 bal.vanilkové cukry
220 gmásla
nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče
šťáva z půlky pomeranče
250 gtučného (ne vaničkového) tvarohu
250 gpolohrubé mouky
1 bal.prášek do pečiva
brusinky, rozinky, oříšky... dle chuti
já jsem dala brusinky a kandovanou pomerančovou kůru
podle chuti brusinky, hrozinky, ořechy....

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Máslo vyšleháme s cukry do pěny. Po jednom vmícháme žloutky a opět řádně vyšleháme. Mouku smícháme s kypřícím práškem a přesijeme přes síto. Do žloutkové pěny přidáme pomerančovou šťávu a kůru, dále tvaroh, mouku a opět prošleháme. Bílky se špetičkou soli vyšleháme dotuha a zlehka vmícháme do těsta. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo kokosovou moučkou.
    Pečeme asi hodinu v troubě vyhřáté na 170 °C, necháme trochu vychladnout ve formě, vyklopíme a pocukrujeme.
  2. Bábovka je vláčná, nepřeslazená, voní a chutná po pomerančích.vysypeme hrubou moukou nebo kokosovou moučkou.
  3. Pečeme asi hodinu v troubě vyhřáté na 170 °C, necháme trochu vychladnout ve formě, vyklopíme a pocukrujeme.
  4. Bábovka je vláčná, nepřeslazená, voní a chutná po pomerančích.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit