NejRecept.cz Dezerty Bábovky Tvarohová bábovka s pomerančovou vůní
Tvarohová bábovka s pomerančovou vůní
Recept Tvarohová bábovka s pomerančovou vůní
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: rebeka

Bábovka je vláčná, nepřeslazená, voní a chutná po pomerančích. Autor: Naďa I. (Rebeka)

rebeka    ·   1.5.2016

Tvarohová bábovka s pomerančovou vůní

Bábovka je vláčná, nepřeslazená, voní a chutná po pomerančích. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Sdílet na Facebooku
Suroviny
5 ks
vajec
250 g
moučkového cukru
2 bal.
vanilkové cukry
220 g
másla
nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče
šťáva z půlky pomeranče
250 g
tučného (ne vaničkového) tvarohu
250 g
polohrubé mouky
1 bal.
prášek do pečiva
brusinky, rozinky, oříšky... dle chuti
já jsem dala brusinky a kandovanou pomerančovou kůru
podle chuti brusinky, hrozinky, ořechy....
Postup receptu
Vytisknout
  1. Máslo vyšleháme s cukry do pěny. Po jednom vmícháme žloutky a opět řádně vyšleháme. Mouku smícháme s kypřícím práškem a přesijeme přes síto. Do žloutkové pěny přidáme pomerančovou šťávu a kůru, dále tvaroh, mouku a opět prošleháme. Bílky se špetičkou soli vyšleháme dotuha a zlehka vmícháme do těsta. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo kokosovou moučkou.
    Pečeme asi hodinu v troubě vyhřáté na 170 °C, necháme trochu vychladnout ve formě, vyklopíme a pocukrujeme.
  2. Bábovka je vláčná, nepřeslazená, voní a chutná po pomerančích.vysypeme hrubou moukou nebo kokosovou moučkou.
  3. Pečeme asi hodinu v troubě vyhřáté na 170 °C, necháme trochu vychladnout ve formě, vyklopíme a pocukrujeme.
  4. Bábovka je vláčná, nepřeslazená, voní a chutná po pomerančích.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář