Tvarohová lokša s cukrem nebo mákem

Recept Tvarohová lokša s cukrem nebo mákem

Přidal: , 28.8.2019

Kategorie: Brambory, Oběd, Přílohy, Část dne, Večeře

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Vynikající tvarohová lokša, která u nás doma smizí z talíře za pár minut, stejně jako klasická bramborová. Tuto tvarohovou lokši obvykle posypu mletým mákem, poliju rozpuštěným máslem a ještě kdo si chce osladit život, posypu i moučkovým cukrem. Někdo je má rád naslano, pouze s rozpuštěným máslem a posypané troškou soli. Autor: Marta

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 28.8.2019

Kategorie: Brambory, Oběd, Přílohy, Část dne, Večeře

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

400 - 500 gpolohrubá mouka
250 - 300 gtvaroh hrudkový
2 lžičkysůl
2 lžičkysoda bikarbona
1 bal.acidofilní mléko velké

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Všechny ingredience smícháme - vypracujeme vláčné měkké těsto.
  2. Uděláme z něj hada a nakrájíme asi na 3-4 cm kousky.
  3. Rozválíme asi na půl cm.
  4. Pečeme na suché pánvi. Upečené potřeme rozpuštěným máslem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit