Tvarohová lokša s cukrem nebo mákem

Vynikající tvarohová lokša, která u nás doma smizí z talíře za pár minut, stejně jako klasická bramborová. Tuto tvarohovou lokši obvykle posypu mletým mákem, poliju rozpuštěným máslem a ještě kdo si chce osladit život, posypu i moučkovým cukrem. Někdo je má rád naslano, pouze s rozpuštěným máslem a posypané troškou soli. Autor: Marta

Přidal:, 28.8.2019
Kategorie: Brambory, Oběd, Přílohy, Večeře, Část dne
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Tvarohová lokša s cukrem nebo mákem

Suroviny

400 - 500 gpolohrubá mouka
250 - 300 gtvaroh hrudkový
2 lžičkysůl
2 lžičkysoda bikarbona
1 bal.acidofilní mléko velké

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience smícháme - vypracujeme vláčné měkké těsto.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Uděláme z něj hada a nakrájíme asi na 3-4 cm kousky.
  3. Rozválíme asi na půl cm.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Pečeme na suché pánvi. Upečené potřeme rozpuštěným máslem.