Tvarohová Vánočka

Nejen na Vánoce, ale i na tyto krásné rána. Vánočka s máslem a medem, k tomu šálek kávy a pro děti kakao. A samozřejmě i přes týden, nejen během víkendu :) Formu na vánočku nemám, ani si ji neplánuji koupit, miluji pracovat s těstem ručně a také nedokonalý tvar dotvoří ta nejlepší vůně při pečení. Autor: Jaja

Přidal:, 10.4.2019
Kategorie: Sváteční pečení, Vánočka, Vánoce, Pečivo
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Tvarohová Vánočka

Suroviny

150 gmásla
150 gcukru moučka
2 ksvejce
1 bal.vanilkového cukru
250 gjemného tvarohu
500 ghladké mouky
2 bal.prášku do pečiva
80 grozinek
3 lžícerumu
4 lžícepolotučného mléka

Postup přípravy

  1. Máslo s moučkovým cukrem vyšleháme mixérem do pěny. Postupně přidáme vajíčka, vanilkový cukr, tvaroh a mouku smíchanou s práškem do pečiva.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Nakonec přidáme rozinky, které jsme předem namočili do rumu. Pokud je třeba (těsto je příliš husté), přidáme mléko podle potřeby. Já jsem přidávala 4 lžíce.
  3. Pokud máte formu, těsto rozetřete do formy, pokud ne, pomozte si moukou a z těsta upleťte vánočku.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Pečeme při teplotě 160 stupňů asi 45 minut. Po upečení necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.