Tvarohová Vánočka

Nejen na Vánoce, ale i na tyto krásné rána. Vánočka s máslem a medem, k tomu šálek kávy a pro děti kakao. A samozřejmě i přes týden, nejen během víkendu :) Formu na vánočku nemám, ani si ji neplánuji koupit, miluji pracovat s těstem ručně a také nedokonalý tvar dotvoří ta nejlepší vůně při pečení. Autor: Jaja

Přidal:, 10.4.2019
Kategorie: Sváteční pečení, Vánočka, Vánoce, Pečivo
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Tvarohová Vánočka

Suroviny

150 gmásla
150 gcukru moučka
2 ksvejce
1 bal.vanilkového cukru
250 gjemného tvarohu
500 ghladké mouky
2 bal.prášku do pečiva
80 grozinek
3 lžícerumu
4 lžícepolotučného mléka

Postup přípravy

  1. Máslo s moučkovým cukrem vyšleháme mixérem do pěny. Postupně přidáme vajíčka, vanilkový cukr, tvaroh a mouku smíchanou s práškem do pečiva.Tip: Vajíčková tlačenka - krok za krokem
  2. Nakonec přidáme rozinky, které jsme předem namočili do rumu. Pokud je třeba (těsto je příliš husté), přidáme mléko podle potřeby. Já jsem přidávala 4 lžíce.
  3. Pokud máte formu, těsto rozetřete do formy, pokud ne, pomozte si moukou a z těsta upleťte vánočku.Tip: Velikonoční tvarohový beránek
  4. Pečeme při teplotě 160 stupňů asi 45 minut. Po upečení necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.