NejRecept.cz Sladká jídla Ovocné knedlíky Tvarohové knedlíky Tvarohové knedlíčky s třešněmi a zakysanou smetanou
Tvarohové knedlíčky s třešněmi a zakysanou smetanou
Recept Tvarohové knedlíčky s třešněmi a zakysanou smetanou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Michaela Žítková

Dokonalý sladký oběd, který zasytí a bude na stole během několika minut. Tvarohové knedlíčky s ovocem jsou skvělou volbou, když se vám nechce trávit hodiny u sporáku a chcete něco lehkého a dobrého. Naplnit je můžete čímkoli podle své chuti. Já jsem zvolila třešně. Autor: Michaela Žítková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   6.5.2025

Tvarohové knedlíčky s třešněmi a zakysanou smetanou

Dokonalý sladký oběd, který zasytí a bude na stole během několika minut. Tvarohové knedlíčky s ovocem jsou skvělou volbou, když se vám nechce trávit hodiny u sporáku a chcete něco lehkého a dobrého. Naplnit je můžete čímkoli podle své chuti. Já jsem zvolila třešně. Autor: Michaela Žítková

30 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

500 g
měkký tvaroh v kostce
1 ks
vejce
1 bal.
vanilkový cukr
50 g
krystalový cukr
1 ks
citrón (jen kůra)
150 – 180 g
dětská krupice
špetka
sůl
podle potřeby
třešně

Třešňový přeliv:

podle potřeby
třešně
podle potřeby
cukr
podle potřeby
voda
podle potřeby
škrob

Dále:

podle potřeby
zakysaná smetana
podle potřeby
měkký tvaroh v kostce
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření

Tvarohové knedlíčky s třešněmi představují dokonalou kombinaci sladké a svěží chuti. U nás je milují dospělí i děti. Skvěle zasytí a kromě třešní je můžete naplnit i jahodami, borůvkami nebo švestkami. Klidně sáhněte i po Nutelle nebo domácí marmeládě. Vhodnou volbou je například tato jahodová.

  1. Tvaroh smícháme s vejcem, cukry, citronovou kůrou, krupicí a špetkou soli. Vše důkladně promícháme a vytvoříme pevné těsto, které se nelepí. Tvaroh používáme ten, který se prodává v kostce, ne vaničkový. Kvůli tomu by mohlo být těsto příliš měkké a lepivé.
  2. Těsto nakrájíme na 16 stejných dílů, ze kterých vytvoříme placku. Do ní vložíme tři třešně (nebo jiné ovoce), zabalíme a dáme do vroucí osolené vody.
  3. Jakmile knedlíčky vyplavou na povrch, necháme je ještě 8 minut povařit, poté je scedíme, vyjmeme a můžeme podávat.
  4. Třešňový přeliv: Třešně omyjeme, vložíme do hrnce a podusíme s trochou vody a cukrem. Když změknou, přidáme škrob rozmíchaný v troše vody a krátce povaříme.

Tvarohové knedlíčky můžete servírovat s různými přílohami. Já jsem je kromě třešňového přelivu doplnila o hrudkovitý tvaroh a trochu zakysané smetany. Pro jemnější chuť je můžete také přelít rozpuštěným máslem.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář