Tvarohové kuličky s mákem v malinové omáčce

Kombinace tvarohu a máku je pro mě prostě tak skvělá, že kde se dá, tam to kombinuji. Vyzkoušela jsem i tvarohové kuličky s mákem a musím říct, že to byla skvělá volba. Do omáčky jsem přidávala ještě červené víno, ale nemějte obavy, alkohol se odpaří a zůstane jemná chuť po víně. Celou omáčku zjemňuje máslo a zkaramelizovaný cukr. Recept na tvarohové kulky je trochu odlišný tím, že se do nich kromě dětské krupice přidává i strouhanka, ale opět vás ujišťuji, že po uvaření kulek ji tam vůbec není cítit. Kulky jsou pěkně nadýchané a drží tvar. Autor: Adkas

Přidal:, 10.2.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Tvarohové kuličky s mákem v malinové omáčce

Suroviny

Na kulky:
250 ghrudkovitý tvaroh
250 gjemný tvaroh
4 PLdětská krupice
4 PLstrouhanka
špetkasůl
1-2 PLmoučkový cukr
1 ksvejce
Omáčka:
70 gmáslo
3 PLhnědý cukr
340 gmaliny
200 mlčervené víno
Posyp:
100 gmletý mák
2-3 PLmoučkový cukr

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravíme omáčku. Na pánvi rozpustíme máslo. Pirdáme cukr a za stálého míchání ho zkaramelizujeme. Přidáme maliny a podlijeme vínem. Stáhneme teplotu a omáčku vaříme, dokud se omáčka zredukuje na potřebnou hustotu - cca 10 minut. Mícháme velmi opatrně, aby nám zůstaly i kousky malin.
  2. Všechny suroviny na kulky smícháme v misce. Z těsta vytvarujeme kuličky, které házíme do vroucí vody a když vyplavou na povrch, ještě je vaříme 3-5 minut.
  3. Kulky vybíráme děrovanou naběračkou a necháme okapat vodu.
  4. Ihned je obalíme v mletém máku, do kterého jsme přidali cukr.
  5. Na talíř dáme omáčku a položíme makové kulky. Výborně chutnají teplé a stejně dobře chutnají i za studena. Podáváme jako hlavní oběd nebo dezert.

Můj blog: Adkas-tastyfood