NejRecept.cz Část dne Oběd Tvarohové kuličky s mákem v malinové omáčce
Tvarohové kuličky s mákem v malinové omáčce
Recept Tvarohové kuličky s mákem v malinové omáčce
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: adkas

Kombinace tvarohu a máku je pro mě prostě tak skvělá, že kde se dá, tam to kombinuji. Vyzkoušela jsem i tvarohové kuličky s mákem a musím říct, že to byla skvělá volba. Do omáčky jsem přidávala ještě červené víno, ale nemějte obavy, alkohol se odpaří a zůstane jemná chuť po víně. Celou omáčku zjemňuje máslo a zkaramelizovaný cukr. Recept na tvarohové kulky je trochu odlišný tím, že se do nich kromě dětské krupice přidává i strouhanka, ale opět vás ujišťuji, že po uvaření kulek ji tam vůbec není cítit. Kulky jsou pěkně nadýchané a drží tvar. Autor: Adkas

adkas adkas    ·   10.2.2017

Tvarohové kuličky s mákem v malinové omáčce

Kombinace tvarohu a máku je pro mě prostě tak skvělá, že kde se dá, tam to kombinuji. Vyzkoušela jsem i tvarohové kuličky s mákem a musím říct, že to byla skvělá volba. Do omáčky jsem přidávala ještě červené víno, ale nemějte obavy, alkohol se odpaří a zůstane jemná chuť po víně. Celou omáčku zjemňuje máslo a zkaramelizovaný cukr. Recept na tvarohové kulky je trochu odlišný tím, že se do nich kromě dětské krupice přidává i strouhanka, ale opět vás ujišťuji, že po uvaření kulek ji tam vůbec není cítit. Kulky jsou pěkně nadýchané a drží tvar. Autor: Adkas

Suroviny

Na kulky:

250 g
hrudkovitý tvaroh
250 g
jemný tvaroh
4 PL
dětská krupice
4 PL
strouhanka
špetka
sůl
1-2 PL
moučkový cukr
1 ks
vejce

Omáčka:

70 g
máslo
3 PL
hnědý cukr
340 g
maliny
200 ml
červené víno

Posyp:

100 g
mletý mák
2-3 PL
moučkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejdříve si připravíme omáčku. Na pánvi rozpustíme máslo. Pirdáme cukr a za stálého míchání ho zkaramelizujeme. Přidáme maliny a podlijeme vínem. Stáhneme teplotu a omáčku vaříme, dokud se omáčka zredukuje na potřebnou hustotu - cca 10 minut. Mícháme velmi opatrně, aby nám zůstaly i kousky malin.
  2. Všechny suroviny na kulky smícháme v misce. Z těsta vytvarujeme kuličky, které házíme do vroucí vody a když vyplavou na povrch, ještě je vaříme 3-5 minut.
  3. Kulky vybíráme děrovanou naběračkou a necháme okapat vodu.
  4. Ihned je obalíme v mletém máku, do kterého jsme přidali cukr.
  5. Na talíř dáme omáčku a položíme makové kulky. Výborně chutnají teplé a stejně dobře chutnají i za studena. Podáváme jako hlavní oběd nebo dezert.

Můj blog: Adkas-tastyfood

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář