Tvarohové kuličky se strouhankou

Další skvělé jídlo, které si zamilujete (pokud ho již ve svém oblíbeném jídelníčku nemáte, což je více než pravděpodobné). Tvarohové kulky dělávám doma velmi často, jednou plněné, jednou bez nádivky, jednou se strouhankou a cukrem, jednou s povidly, no kdy jako. Těsto je jednoduché, určitě ho bude vědet připravit i začínající pekařka/kuchařka, takže nemáte se čeho bát. Dokonce jednou jsem zkoušela připravit tyto kuličky i naslano, s kysaným zelím a osmaženou slaninou a řeknu vám, byly mňamkové :) Autor: Akeber

Přidal:, 8.2.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Tvarohové kuličky se strouhankou

Suroviny

500 gtvaroh hrudkovitý
200 ghrubé mouky
4 ksžloutky
40 grozpuštěného másla
2 lžičkykypřícího prášku
špetkasoli
strouhanka
moučkový cukr
máslo na polití

Postup přípravy

  1. Tvaroh, žloutky, hrubou mouku, máslo, kypřící prášek, sůl zamícháme a spracujeme těsto.
  2. Pomocí lžíce vyformujeme kulky. Do vroucí vody dáme sůl a kulky v ní vyvaříme 4-5 minut. Já jsem dělala dvojitou dávku.
  3. Vybereme pomocí sítka, posypeme krystalovým cukrem a polijeme máslem.
  4. Strouhanku osmahneme na suché pánvi.
  5. Kulky posypeme strouhankou do níž jsme přimícháli moučkový cukr.

Můj blog: Recepty Akeber