Tvarohové květy

Přidal: Danula Vašíčková, 23.5.2019
Kategorie: Koláče, Dezerty, Švestky, Podle ovoce
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Dostala jsem chuť na koláče. A jako fááákt velkou chuť. Chtěla jsem upéct svoje oblíbené makové, ale náš taťka projevil skromné přání, jestli by nemohly být radši tvarohové, protože z máku ho pálí žáha. Nooo... nechtěla jsem se v tom vrtat a zbytečně moralizovat, že když "vdechne" naráz půl plechu, tak je jasný, že ho bude pálit žáha i po tvarohových. Stejně by mi oponoval, takže dneska máme koláčky tvaroháčky. Autor: Danka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Danula Vašíčková, 23.5.2019
Kategorie: Koláče, Dezerty, Švestky, Podle ovoce
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
Těsto:
300 gpolohrubé mouky
2 lžícekrystalu
1/4 lžičkysoli
1/2 kostkyčerstvého droždí (21g)
1 ksžloutek
125 mlvlažného mléka
50 grozpuštěného másla
1 lžíceoleje
Tvarohová náplň:
2 kostkytvarohu v alobalu
2 ksžloutky
1 sáčekFinesse (citronová kůra s dextrózou od Dr.Oetkera), moučkový cukr dle chuti
lžička rumového aroma
švestková povidla
vejce na potření
Drobenka:
40 ghrubé mouky
30 gkrystalu
20 grozpuštěného másla
- Těsto zaděláno a vykynuto v pekárně, rozdělit na 10 dílů, utvořit bochánky a nechat pod igelitem 10 minut odpočinout. Pak každý bochánek zvlášť roztlačit dlaní na pracovní desce, naplnit lžící náplně a "zavázat" jako buchtu. Uložit spojem dolů na plech s pečícím papírem a dlaní opět opatrně roztlačit do tvaru koláče a nechat pod igelitem nakynout asi 45 minut.
- Pak střed každého koláče promáčknout (používám omoučenou malou skleničku ), každý jednotlivě naplnit 1 lžící povidel, okraje pomazat vejcem, 8x nastříhnout po obvodu nůžkami (cca 2-3cm směrem ke středu) a posypat drobenkou. Péct asi 20 minut na 170 stupňů.
- Tvarohová náplň:
Všechny suroviny jen důkladně promíchat. - Rozpis je na 1 plech koláčů = 10 kusů. Ale jestli nechcete mít doma zle, že se na někoho nedostalo, zadělejte rovnou dvojnásobnou dávku.
KOMENTÁŘE K RECEPTU