Tvarohové řezy s bílkovou pěnou
Chutný, vláčný tvarohový koláč. Je to taková klasika, která nikdy nezklame. Někdy nakoupím v obchodě hodně tvarohu a už nevím co s ním, tak hledám sladké dobroty, které u nás doma půjdou rychle "dole vodou". Máme velmi rádi i tvarohové řezy s citronovou polevou, s receptem se podělím později, protože nikdy nestihnu vyfotit alespoň jeden kousek z koláče. Zmizí z plechu ještě i teplý. Tak příště skryji, abyste si i vy mohli pochutnat na těchto řezech. Autor: Akeber
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Těsto:
250 gpolohrubé mouky
½ balíčkuprášku na pečení
120 gmásla
150 gmoučkového cukru
1 ksvejce
1 ksžloutek
Krém:
500 gjemného tvarohu
500 mlmléka
1 bal.vanilkový cukr
150 gmoučkového cukru
1 baleníprášku Zlatý klas
100 mloleje
3 ksžloutky
1 ksvejce
Bílková pěna:
4 ksbílky
4 lžícemoučkového cukru
- Mouku smícháme s práškem do pečiva a s cukrem, přidáme změklé máslo a rozšlehané vejce se žloutkem.
- Vypracujeme hladké těsto, rovnoměrně ho rozmačkáme na dobře vymazaný a pomoučený menší plech .... já jsem použila plech s rozměrem 38 cm x 25 cm.
- Dáme péct do předem vyhřáté trouby - 180 st.
- Mléko, tvaroh a ostatní suroviny smícháme dobře ponorným mixérem.
- Vylijeme na upečené těsto a dáme znovu do trouby péct do tehdy pokud nám krém v troubě neztuhne.
Můj blog: Recepty akeber
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Tvarohové rezy s bielkovou penou.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Twarogowe ciasto z pianą z białek.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Quarkkuchen mit Baiserhaube an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Túrós szelet tojáshabbal.
KOMENTÁŘE K RECEPTU