Vejce rozdělíme a žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně do směsi zapracujeme prosátou mouku, kakao a prášek do pečiva.
Bílky vyšleháme na tuhý sníh, který opatrně zamícháme do těsta. Hustší těsto naneseme a urovnáme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme přibližně 20 až 25 minut v troubě vyhřáté na 180 ° C.
Máslo nebo tuk, moučkový a vanilkový cukr vyšleháme do pěny. Přidáme tvaroh, citrónovou šťávu a rum. Vše důkladně vyšleháme. Mandarinky si nakrájíme na menší kousky a zamícháme do tvarohové náplně.
V hrnci dáme sevřít polovinu vody / šťávy / s cukrem, postupně přidáváme druhou polovinu, ve které rozmícháme šuměnky se Zlatým klasem nebo pudinkem a uvaříme mandarinkový řidší pudink. Odstavíme a necháme vychladnout.
Po upečení a vychladnutí těsto natřeme tvarohovým krémem. Navrch naneseme mandarinkovou polevu a necháme vychladnout a ztuhnout. Před podáváním nakrájíme zoubkovaným nožem na kostky. Dobrou chuť!