NejRecept.cz Dezerty Koláče Tvarohové řezy s ovocným želé
Tvarohové řezy s ovocným želé
Recept Tvarohové řezy s ovocným želé
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: adanecka11

Je to vynikající osvěžující zákusek a u nás velmi oblíbený, doporučuji!!! a kdo ho vyzkouší určitě neolituje. Dobrou chuť. Autor: adanecka

adanecka11    ·   4.7.2016

Tvarohové řezy s ovocným želé

Je to vynikající osvěžující zákusek a u nás velmi oblíbený, doporučuji!!! a kdo ho vyzkouší určitě neolituje. Dobrou chuť. Autor: adanecka

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

4 ks
vejce
250 g
kr. cukr
1 bal.
vanilkový cukr
250 g
polohrubá mouka
1/2 bal.
prášek do peiva
100 ml
mléka
100 ml
olej

Náplň:

1 bal.
zlatý klas nebo vanilkový pudink
300 ml
mléka
250 g
máslo
150 g
moučkový cukr
1 bal.
vanilkový cukr
500 g
jemný tvaroh

Želé:

200 ml
hustý pomerančový sirup
2 bal.
zlatý klas nebo vanilkový pudink
voda podle potřeby
Postup receptu
Vytisknout
  1. Na těsto si 4 celá vejce vyšleháme s 250 g krystalového cukru, 1 vanilkovým cukrem a přidáme 250 g polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva, 1 dcl mléka a nakonec pomalu přidáme 1 dcl oleja. Dáme na vymazaný a moukou vysypaný hlubší plech a pečeme zhruba při teplotě 170 stupních, kazdy podle typu trouby do zlatova.
  2. Náplň: Utřeme si 1 Zlatý Klas s 3 dcl mléka, uvaříme pudink, necháme vychladnout. Zvlášť si utřeme 250 g změklého másla s 150 g moučkového cukru, 1 vanilkovým cukrem a 500 g jemného tvarohu, po částech vmícháváme vychladlý a předtím najemno vymíchaný pudink, tak, aby se celá masa pěkně spojila.
  3. Náplň natřeme na vychladlý piškotový korpus, dáme troška zchladit a připravíme si mezitím ovocné želé: 2 dcl hustého pomerančového sirupu, já používám Oravan (na Slovensku) si dáme do odměrky, přimícháme 2 balíčky vanilkového pudinku, vymícháme abychom neměli hrudky a do do litru dolijeme vodu.
  4. Přelijeme do hrnce a uvaříme pudinkové želé, které až po vychladnutí nalijeme na řezy a necháme celé uležet přes noc v lednici.
  5. Je to vynikající osvěžující zákusek a u nás velmi oblíbený, doporučuji!!! a kdo ho vyzkouší určitě neolituje. Dobrou chuť.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář