NejRecept.cz Dezerty Tvarohoví šneci s pudinkem jsou měkcí i druhý den.
Tvarohoví šneci s pudinkem jsou měkcí i druhý den.
Recept Tvarohoví šneci s pudinkem jsou měkcí i druhý den.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: NejLucka

Pudinkově-tvarohoví šneci jsou lahodným, měkkým a nadýchaným pečivem, které si udržuje svou jemnost i druhý den. Tato kombinace pudinku a tvarohu činí z těchto šneků perfektní snídani nebo svačinu.

NejLucka NejLucka    ·   29.11.2023

Tvarohoví šneci s pudinkem jsou měkcí i druhý den.

Pudinkově-tvarohoví šneci jsou lahodným, měkkým a nadýchaným pečivem, které si udržuje svou jemnost i druhý den. Tato kombinace pudinku a tvarohu činí z těchto šneků perfektní snídani nebo svačinu.

20 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

500 g
hladká mouka
300 ml
vlažné mléko
2 ks
žloutek
70 g
máslo
70 g
moučkový cukr
42 g
čerstvé droždí
špetka
sůl

Náplň:

350 ml
mléko
3 lžíce
krystalový cukr
1 ks
vanilkový pudink v prášku
1 ks
vanilkový cukr
250 g
tvaroh bez hrudek
podle chuti
rozinky
1 ks
vejce (na potření)
trochu
mléko
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
  1. Pro přípravu těsta nejdříve smíchejte polovinu vlažného mléka s droždím, trochou cukru a moukou, a nechte směs asi 10-15 minut v nádobě kynout, aby vznikl kvásek. Poté prosejte mouku do mísy, přidejte moučkový cukr, žloutky, špetku soli, změklé máslo, připravený kvásek a zbytek mléka. Zpracujte směs do hladkého těsta a nechte ho na teplém místě kynout, dokud se jeho objem nezdvojnásobí. Může to trvat přibližně 30 minut. Případně, pokud je těsto příliš husté, přidejte ještě trochu vlažného mléka.
  2. Pro přípravu náplně nejprve uvařte hustý pudink z mléka, cukru, vanilkového cukru a vanilkového pudinku v prášku. Po uvaření nechte pudink zchladnout. Až bude pudink vychladlý, vmíchejte do něj tvaroh. K promíchání tvarohu s pudinkem můžete použít ruční elektrický mixér, aby byla náplň dokonale hladká.
  3. Jakmile těsto vykynulo, rozválejte ho na pomoučeném vále na obdélník o tloušťce přibližně 5 mm. Těsto potřete připravenou náplní, posypte rozinkami a srolujte do válcového tvaru. Ujistěte se, že válec má rovnoměrnou tloušťku, a poté ho pokrájejte na kolečka o tloušťce 2 cm. Z dvojité dávky by vám mělo vyjít kolem 24 kusů poměrně velkých šneků.
  4. Po vykynutí umístěte šneky na plech vyložený pečícím papírem, přičemž nechte mezi nimi dostatek místa, protože během pečení ještě nabobtnají. Před pečením potřete povrch šneků rozšlehaným vajíčkem smíchaným s trochou mléka. Nechte šneky ještě chvíli kynout, a poté je pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20-30 minut, dokud nezískají zlatavou barvu. Po upečení posypte šneky moučkovým cukrem. Doba a teplota pečení se může lišit v závislosti na konkrétním typu trouby. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář