Tvarohovo-jablečný štrudl z domácího listového těsta

Jednoduché domácí listové těsto, se kterým se dobře pracuje. Je všeobecně známo, že domácí listové těsto je velmi složité z hlediska času, ale pokud máte čas vyplatí se připravit domácí. Říkám to z vlastní zkušenosti. Pokud mám čas udělám si ho i do zásoby, do mrazáku a pak z toho vznikají tyto luxusní záležitosti. Autor: Simona

Přidal:, 26.9.2018
Kategorie: Štrůdly a záviny, Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Tvarohovo-jablečný štrudl z domácího listového těsta

Suroviny

300 ghladké mouky
250 gtuku (např. Omega)
1 ksžloutek
2 dlvody (s trochou octa)
opražená strouhanka na posypání těsta
vejce na potření
jablíčka
skořicový cukr
moučkový cukr
tvaroh

Postup přípravy

  1. Ztuhlý tuk na větším slzičkovém struhadle nastrouháme do prosáté mouky, přidáme vše ostatní a opravdu rychle zpracujeme těsto, které dáme zabalené v mikroténu na pár hodin do chladničky, nebo i do druhého dne.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Pak rozdělíme na 3 díly, z každého vyválíme obdélník a posypeme po celé ploše s troškou másla osmahnutou strouhankou.
  3. Náplň: dle chuti , krok 1 já dala tvaroh, na ně nastruhaná jablíčka a zasypala skořicovým cukrem.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Zavineme, potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme do rozehřáte trouby péct na 200 st. cca 15 min.
  5. Upečený posypeme moučkovým cukrem.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky