NejRecept.cz Dezerty Pudingy Tvarohovo kapučínový dezert
Tvarohovo kapučínový dezert
Recept Tvarohovo kapučínový dezert
Mineralka Mineralka    ·   9.5.2015

Tvarohovo kapučínový dezert

Tvarohová pochoutka s hořkou čokoládou a na vrch šlehačka. Ozdobené ovocem podle vlastní chuti a super dezert je na světě. Jednoduché, ale musíte nechat kapučínovú vrstvu pořádně vychladit v lednici, aby se vám nezliala spolu s čokoládovou vrstvou. Já byla netrpělivá a chtěla jsem to mít čím dříve hotové a 2 sklenice se mi slily dohromady. Ostatní jsem odložila do chladničky a vrstvila postupně a vyšli krásné. Autor: Mineralka

Sdílet na Facebooku
Suroviny
500 g
jemný tvaroh
1/3 šálku
moučkový cukr
3 lžičky
kapučíno dle chuti
300 g
tmavá čokoláda
500 ml
smetana ke šlehání
ovoce podle chuti
Postup receptu
Vytisknout
  1. 200 ml smetany na šlehání ohřejeme na mírném ohni (dáváme pozor, aby smetana nezačala vřít) a odstavíme. Přidáme na kousky nalámanou čokoládu a mícháním ji rozpustíme. Necháme mírně vychladnout.
  2. Kapučíno zalijeme vařící vodou do poloviny šálku. Tvaroh utřeme s moučkovým cukrem a následně přidáme vychladlé kapučíno. Promícháme a nalijeme do připravených sklenic.
  3. Na tvarohovou nádivku navrstvíme mírně vychladlou čokoládu a necháme zcela vychladnout.
  4. Na vrch vyšleháme zbylou smetanu. Ozdobíme ovocem podle chuti a podáváme. Dobrou chuť!
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář