NejRecept.cz Dezerty Rolády Sladké rolády Tvarohovo-ovocná roláda (bez mouky)
Tvarohovo-ovocná roláda (bez mouky)
Recept Tvarohovo-ovocná roláda (bez mouky)
Foto: adkas

Trochu jsem uklízela fotografie a narazila jsem na tuto fit roládu, na kterou jsem téměř zapomněla. Je to taková zdravější verze tvarohovo ovocné rolády. Tvaroh a ovoce tvoří skvělou dvojku, takže jistě si na této kombinaci skvěle pochutnáte. Tuto roládu jsem pekla už dříve, ale jaksi nebyl ani čas přidat to tu. Recept mám od mé sestry, která ji chválila a mně nedalo nevyzkoušet. Autor: Adkas

adkas adkas    ·   17.5.2018

Tvarohovo-ovocná roláda (bez mouky)

Trochu jsem uklízela fotografie a narazila jsem na tuto fit roládu, na kterou jsem téměř zapomněla. Je to taková zdravější verze tvarohovo ovocné rolády. Tvaroh a ovoce tvoří skvělou dvojku, takže jistě si na této kombinaci skvěle pochutnáte. Tuto roládu jsem pekla už dříve, ale jaksi nebyl ani čas přidat to tu. Recept mám od mé sestry, která ji chválila a mně nedalo nevyzkoušet. Autor: Adkas

25 min
Čas přípravy
8 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

4 ks
vejce
3-4 PL
med
2 PL
kokosový olej

Krém:

750 g
měkký tvaroh
3-4 PL
med
200 g
drobné ovoce
2 ks
banán
1 lžička
vanilková esence
1 PL
citronová kůra

Na ozdobu:

2 PL
med
mletá skořice
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
8 min
Čas vaření
  1. Připravíme si plech 30 x 40 cm. Vyložíme ho pečícím papírem a dobře potřeme kokosovým olejem. Žloutky našleháme s medem do pěny.
  2. Přidáme dotuha ušlehaný sníh z bílků a opatrně krouživými pohyby vmícháme do našlehaných žloutků. Těsto vylijeme na plech a rovnoměrně rozetřeme.
  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě při ptelote 190 st. asi 8 minut. Dáváme pozor, abychom roládu zbytečně dlouhým pečením nevysušila. Po upečení vezmeme z plechu dolů a stočíme ji po délce. Necháme úplně vychladnout.
  4. Tvaroh, citrónovou kůru, vanilku a med vyšleháme na jemný krém. Chcete-li krém sladší, můžete přidat více medu.
  5. Vychladlou roládu roztočíme a natřeme krém. Uložíme banány, asi 2 cm od kraje těsta a pak drobné ovoce a stočíme roládu. Při stáčení postupně opatrně stěhujeme pečící papír.
  6. Odložíme do chladu ztuhnout. Před podáváním poprášíme mletou skořicí a cik cak způsobem osladíme medem.

Můj blog: Adkas-tastyfood

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář