Tvarohový cheesecake s bílou čokoládou

Tvaroh, mascarpone, bílá čokoláda, zakysaná smetana v kombinaci s výbornými sušenkami HOBBIT (celozrnné sušenky) je brutální. Na vrchu rozmixované ovoce. Autor: cenculik7

Přidal:, 21.9.2015
Kategorie: Dezerty, Dorty, Nejlepší dezerty, Cheesecake
Recept Tvarohový cheesecake s bílou čokoládou

Suroviny

Základ:
250 gsušenky hobby (klidně i BEBE)
100 grozpuštěné máslo
Bílá vrstva:
500 gjemný tvaroh
200 gmascarpone
150 gzakysaná smetana
2 ksvejce
200 gbílá čokoláda
2 lžícemed
1 lžičkavanilková esence
1 lžícešpaldová hladká mouka
Vrch:
500 mlrozmixované jahody
1 bal.želé na 250 ml nádivky
cukr nebo med podle chuti
borůvky na ozdobu

Postup přípravy

  1. Připravíme se kulatou pečicí formu o průměru 22 cm. Dno vyložíme pečícím papírem. Troubu vyhřejeme na 160 stupňů.Tip: Velikonoční tvarohový beránek
  2. Sušenky rozmixujeme mixérem na prášek, přidáme rozpuštěné máslo a promícháme. Hmotu navrstvíme na dno formy a pěkně uhladíme.
  3. Tvaroh, mascarpone, smetanu, vajíčka, med, vanilku a špaldovou mouku vymícháme do jednotné hmoty a přidáme rozpuštěnou bílou čokoládu. Tvarohovou nádivku navrstvíme na základ a pěkně uhladíme. Vložíme do trouby a pečeme 55-60 minut. Pokud se střed bude třást, nevadí - chladnutím ztuhne. Po upečení necháme vychladnout.Tip: Sbírka 25 nejlepších receptů na zákusky, které nesmí chybět na svátečním velikonočním stole
  4. Jahody rozmixujeme (tolik jahod, abychom dostali dřeň 500 ml). Zapomněla jsem je odvážit, ale nalila jsem je po rozmixování do půl litrové sklenice a bylo to akorát :). Dřeň přelijeme do hrnce, přidáme želé a přivedeme do varu. Vaříme 1 minutu a odstavíme. Necháme mírně vychladnout a navrstvíme na tvarohovou náplň. Poklademe borůvky a odložíme do lednice nejlépe na celou noc.