NejRecept.cz Sváteční pečení Narozeniny Tvarohový cheesecake s broskvemi
Tvarohový cheesecake s broskvemi
Recept Tvarohový cheesecake s broskvemi
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Petra H Petra H    ·   20.5.2019

Tvarohový cheesecake s broskvemi

I když jsem dosud byla velkým fanouškem nepečených cheesecaků, tak tento recept mě ohromil. Fantastický tvarohový krém a v kombinaci s broskvemi to je opravdu bomba. Jednoduchý, i když sice trošku náročnější na suroviny, ale opravdu velmi chutný. Zkuste. Autor: Petra

45 min
Čas přípravy
55 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Základ:

210 g
sušenky
50 g
máslo

Tvarohová krém:

1 kg
jemný tvaroh
3 ks
vejce
400 g
salko
2 lžíce
vaječný likér
1 bal.
vanilkový pudink
1 lusk
vanilka
1,5 lžíce
moučkový cukr
1 lžíce
citronová šťáva
broskve

Dále budeme potřebovat:

3 ks
vejce
2 ks
žloutky
2 lžíce
broskvový sirup (nebo med)
3 lžíce
citronová šťáva
6 lžic
kr. cukr
80 g
máslo
150 ml
smetana ke šlehání
100 g
tvaroh
dle chuti
broskve
Postup receptu
Vytisknout
  1. Základ připravíme zcela jednoduchým způsobem. Sušenky rozdrtíme, přidáme rozpuštěné máslo a promícháme. Navrstvíme do kulaté formy, kterou jsme vyložili pečícím papírem. Já dávám sušenkový základ i na kraje, aby se mi při servírování lépe krájelo, ale jak chcete - nemusíte.
  2. Připravíme tvarohový krém. Jemný tvaroh utřeme s cukrem, vnitřkem van. lusku, vaječným likérem a vajíčky do jednotné hmoty. Na závěr přidáme vanilkový pudinkový prášek, citrónovou šťávu a salko. Takto připravený krém navrstvíme na sušenkový základ, na který jsme naskládali nakrájené broskve.
  3. Takto připravený cheesecake dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170 stupňů po dobu 15 minut. Potom teplotu snížíme na 150 stupňů a pečeme 40 minut.
  4. Po upečení cheesecake vyjmeme a necháme ve formě vychladnout.
  5. Broskve rozmixujeme na kaši, přidáme vajíčka, žloutky, sirup, citronovou šťávu a kr. cukr. Vaříme na mírném ohni do zhoustnutí. Odstavíme a do horkého přidáme máslo. Mícháním máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky a už jen vařečkou přimícháme tvaroh. Zlehka obě hmoty spojíme a navrstvíme na vychladlý cheesecake.
  6. Ozdobíme podle vlastní fantazie a necháme pořádně vychladit.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář